Barzani'den Peşmergelere Vur Emri

Barzani'den Peşmergelere Vur Emri
Irak'ta merkezi hükümet ile Kuzey Irak yönetimi arasındaki gerginlik tırmanıyor.

Kuzey Irak Kürt Yönetimi, hak iddia ettiği bölgelere askeri yığınak yapmaya devam ediyor. Hatta öyle ki Barzani, peşmergelere saldırı emri bile verdi.


Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı
 
, Irak güçlerinin Kerkük'e girmeleri halinde peşmergelere saldırı emri verdi. Tansiyonu düşürme çabaları da bir yandan sürüyor. Bu bağlamda Kürt ve Iraklı askeri yetkililer bugün Bağdat'ta bir araya gelecek.

Bağdat ile Bölgesel Kürt Yönetimi arasında gerilimin düşürülmesi için çabalar sürüyor. Ancak buna karşın tansiyon düşmüş değil.

Bölgesel Kürt Yönetimi, Irak ordusu birliklerinin bulunduğu anlaşmazlık bölgelerine askeri yığınağını sürdürüyor.

'KERKÜK' KIRMIZI ÇİZGİ

Kürt kaynaklara göre Erbil'den peşmergeler, tanklar ve zırhlı araçlar eşliğinde Tuzhurmato yakınlarına gönderildi. Peşmerge güçleri Kerkük'ün kuzeyine mevzilendi.

Kürt kaynaklar, Bölgesel Kürt Bölgesi Başkanı 'nin,  Harekat Komutanlığı'na bağlı Irak güçlerinin, Kerkük'e girmeleri halinde peşmergelere saldırı emri verdiğini belirtti.

Peşmergelerin, Irak birlikleri hareket etmedikçe mevzilerinden çıkmayacakları da kaydedildi.

MESUT BARZANİ'NİN KARDEŞİ TANKLARLA KERKÜK'TE

Irak merkezi Hükümetinin Kerkük başta olmak üzere bölgedeki Kürtler ile tartışmalı olan bölgeler için oluşturduğu  Operasyon Kuvvetleri, Kerkük yakınlarına gönderince, Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı kardeşi Sihat Barzani'nin başında olduğu askeri birliği tank ve toplarla Kerkük'e gönderdi. Sihat Barzani, "Başkan Barzani'nin izin vermesi halinde Bağdat'a kadar olan toprakları düşmanlardan temizlemeye hazırız" dedi.

Bölgedeki internet sitelerinin ine göre, Irak'ta merkezi Hükümet ile Bölgesel Kürt yönetimi arasındaki gerginlik artarken, Bağdat'taki merkezi Hükümetin kurduğu  Operasyon Kuvvetleri güçlerinin Kerkük yakınına kadar gelmesi üzerine Kürtler harekete geçti.

BİRLİĞİN BAŞINDA KARDEŞİ VAR

Bölgesel yönetimin Başkanı , büyük bir askeri birliği Kerkük'e gönderdi. İçerisinde tank, top, zırhlı araç ve kariyerlerin bulunduğu bir askeri konvoy dün Kerkük'e girerken, 'Piştiwani' adı verilen askeri birliğin başında Bölgesel Yönetimin lideri 'nin kardeşi Sihat Barzani'nin bulunduğu ifade edildi.

"TEMİZLEMEYE HAZIRIZ"

Sihat Barzini, 'nin izin vermesi durumunda Bağdat'a kadar olan toprakları 'düşmanlardar' temizlemeye hazır olduklarını söyledi. Barzani'nin kardeşinin başında olduğu askeri birliğin, Kürt bölgesindeki önemli ve güçlü birliklerden olduğu ifade edildi.

Bağdat ve Erbil arasındaki gerginlik nedeniyle Kürt bölgesindeki Peşmergelerin tüm askeri üslerde savaşa hazır şeklinde bekletildiği bildirilirken,  olası bir çatışma ve savaş durumunda Kürt yönetiminin yanında yer alacağını açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.