Başkan Yeniay,seçmenine hesap verdi

Başkan Yeniay,seçmenine hesap verdi
Küçükçekmece Belediyesi, mahalle toplantılarıyla vizyonunu yeniden değerlendiriyor. Yaptığı hizmetler ve projeleriyle ilçeyi daha mutlu ve huzurlu hale getirmeyi hedefleyen Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Bizim Mahalle” toplantısının. 3. Durağında Mehmet A
 
Yedi yılda yaptığı yatırımlarla Küçükçekmece’yi İstanbul’un gözde ilçelerinden biri haline getiren Küçükçekmece Belediyesi, çalışmalarına vatandaşlarıyla birlikte yön veriyor. Bu amaçla düzenlenen ve geleneksel hale gelen ‘Bizim Mahalle’ toplantılarının 3. durağı Mehmet Akif ve Atatürk Mahalleleri oldu. Milenyum Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıda mahalle sakinleri, çalışmalar hakkındaki görüşlerini ve taleplerini anlattı.
 
7 YILDA YAPTIĞIMIZ 70 YILDAN DAHA FAZLA
 
“Başkanımızla buluşuyoruz. Mahallemizi Konuşuyoruz” sloganıyla başlayan toplantıya gelen vatandaşlar, önce dağıtılan, dilek ve öneri formlarını doldurdu. Daha sonra toplanan formlar  salonda oluşturulan bir heyet tarafından kayıt edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Aziz Yeniay, geçmiş ve gelecek projeleri değerlendiren Yeniay: “7 yıldır buradayız. Bu süreç içinde yapılanlar, 70 yılda yapılanlardan daha fazladır. Ancak biz daha yolun başındayız. Biz şimdiden 2023’ün planını yaptık. Biz belediyeyi kendi adamlarımızla da doldurmadık. 700 bin nüfuslu ilçeye yatırım yapabilmek için kendi elemanımızı yarıya düşürdük. Kendi içimizde küçülerek yatırımlarımızı büyüttük” dedi.
 
KÜLTÜR VE SOSYAL ALANDA 5. SIRADAYIZ
 
Geçmişte doğru dürüst bir tiyatro salonu bulunmayan Küçükçekmece’nin şuan en çok kültür ve sosyal faaliyet yapan ilçe haline geldiğini söyleyen Aziz Yeniay: “Bugün İstanbul’un en güzel salonları bu ilçede bulunuyor. Türkiye’de kültür ve sanat faaliyetleri sıralamasında 5. sırada yer alıyoruz. Küçükçekmece Arena’nın da yapılmasıyla tüm İstanbul ilçemize gelecek. Bu alanda daha çok büyüyeceğiz. Ayrıca eğitim çalışmalarımız kapsamında da 35 bin öğrenciyi yetiştiriyoruz. Atatürk ve Mehmet Akif Mahalleleri’nde yapılacak iki bilgi eviyle buralarda bulunan 5 bin çocuğumuzu daha eğitim yuvalarımıza alacağız.” diye konuştu.
 
YOLU OLMAYAN BİR YER GELİŞEMİYOR
 
Alt yapı, üst yapı, sağlık, sosyal hizmet, ulaşım, eğitim alanlarında yapılacak olan bir çok projeyi daha anlatan iki mahallenin en büyük sorunları olan ulaşım ve park sorunu değerlendirdi. Yeniay:” Bugüne kadar 272’den fazla park yaptık. Ancak bu mahallelerde yanlış şehirleşme yüzünden yeterince park yapamadık. Bu mahalleye borçluyuz. Bunu yapacağımız farklı projelerle telafi edeceğiz. Ulaşım konusunda da sıkıntılı olduğunuzu biliyoruz. Yol olmayan, bir yer gelişemiyor. Çünkü yatırımcı bu yüzden buralara girmiyor. Tem otoyolundaki viyadük inşaatını en kısa sürede tamamlıyoruz. Bununla birlikte yan yollardan TEM’e kolayca ulaşabileceğiz. Ondan sonra buranın da değeri artacak. Raylı sistemin hayata geçmesiyle Mehmet Akif Mahallesi’nin giriş ve çıkışında 3 noktada metro istasyonu olacak.” diyerek ulaşımın önemine dikkat çekti. 
 
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI, SONUCU BEKLİYORUZ
 
Mahallelinin genel sorunlarını arasında yer alan tapu ve imar konusuna da değinen Başkan Aziz Yeniay, tapusu verilmeyen ev sahiplerine seslendi: “Bizden önceki dönemlerde evlerinizin bulunduğu yerler olduğundan daha fazla gösterilmiş ve öyle satılmış. Bunu çözmek için dava açtık. Hukuki süreç bitinceye kadar tapularınızı veremiyoruz. Yapmamız gereken şey çok kolay. Ancak yasal problemler bizi şuan için engelliyor. Mahkeme biter bitmez tapularınızı teslim edeceğiz, söz veriyorum.” 
 
 BEN HATALIYSAM BANA  DA DAVA AÇIN
 
Toplantı boyunca vatandaşların soru ve görüşlerini değerlendiren Başkan Aziz Yeniay: ”Biz ilçe olarak bir aileyiz. Tüm sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Söylediğiniz bazı durumlar bizim dışımızda kalsa bile bizi ilgilendirmez deyip göz ardı edemeyiz. Her şeyi birlikte halledeceğiz. Her şeye sessiz kalmayın. Başa çıkamadığınız bir durumda hukuki çözümlere başvurun. Eğer ben hatalıysam bana dava açın. Yanlış anlamayın çünkü bende aynı şeyi yapıyorum.” diye konuştu.
Toplantıya katılan  mahallelilere teşekkür ederek konuşmasını bitiren Başkan Aziz Yeniay  vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.