Bazı aşiretler güvenlik adına zulmetmiş

Bazı aşiretler güvenlik adına zulmetmiş
AK Parti’nin başarılı çıktığı illerin başında gelen Şanlıurfa’da 56 gün boyunca seçim kampanyası sürdüren Devlet Bakanı Faruk Çelik, ilginç saptamalarda bulundu.

Çelik, feodal yapıyı eleştirerek, “Bursa’dan fazla ödenek göndermişiz, ama bu paralar dikenli tellere takılmış” dedi. Ak Parti listelerinde yer bulamayan aşiret temsilcilerinin bağımsız aday olduğu, kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı Şanlıurfa’ya, Bursa’dan transfer olan Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

‘Dikenli tel’

“Ben oraya gittiğimde devlet ile millet arasında ciddi bir güven bunalımı vardı. Teke tek iletişimle sil baştan kurduk güveni. Urfalı’nın Başbakan’a gönül bağı var, ama bu süreçte bazı aracılar, bazı siyasiler halkı çok üzmüş. Para gönderilmiş ama yolu olmayan köyler var. O paralar bir yerlerde dikenli tellere takılmış. Bursa’nın 3 katı kaynak ayırmışız, kötü kullanılmış.

Taahhüdümüzdür

Önce sorunları dinledik, hemen çözebileceklerimize derhal müdahale ettik. Orta ve uzun vadede çözülebilecek sorunlar için bir kitapçık hazırladık. Dedik ki; ‘bu kitapta yapmayı vadettiğimiz her şey bizim taahhüdümüzdür.’ Resmen taahhütname verdik. ‘4 yılda 400 sorunu çözeceğiz’ dedik. Böyle bir yöntem hiç uygulanmamış.

Kendi menfaatlerine bakmışlar

Vatandaş, devlet adına iş tutanları istemiyor. Bazı resmi ve gayriresmi yapılar vatandaşı çok üzmüş. Feodal yapının burada çok yanlışı olmuş. Bazı aşiretlere güvenlik işi verilmiş. O da vatandaşa zulmetmiş. Kendi menfaatine bakmış. Vatandaş o aşiretin üzerinden devletine kızmış. Biz onlara, ‘Bu yanlışlar olmayacak artık. Kimse artık korkmasın, oyunuzun üzerinde ipotek yok. Özgürce oyunuzu kullanın, eski dönemler kapanmıştır’ dedik.

Urfa rol modeli olur

Toptancı yaklaşmayı doğru bulmuyorum. Geleneksel birlikteliği korumaya çalışan aşiretler de var. Ekmeğini yedik, sofrasına oturduk. Ama yanlış yapanların yarattığı güven bunalımıyla çok uğraştık. Vatandaş ne yapsın, kendisini koruyacağını, kurtaracağını düşündüğü başka yapılara yönelmiş. BDP’nin bölgede yükselişi bundandır. Urfa bundan sonra bütün doğu illerine model olur.”

Dede oldu

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, dede oldu. Çelik’in geçen yıl Cüneyt İyibilir ile evlenen kızı Merve İyibilir, Bursa’da Özel Jimer Hastanesi’nde kız bebek dünyaya getirdi. Çelik, seçimlerin ardından ikinci mutluluğu da torunu olunca yaşadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.