Bedelli Yaşı İniyor

Bedelli Yaşı İniyor
Bedelli askerlikten yararlanmak için yasada belirtilen 30 yaş sınırının indirilmesi gündemde.

Daha önce de bir kaç kez gündeme gelen ancak daha sonra kabul edilmeyen bedelli askerlikte yaş ayarlaması yeniden gündeme geldi.

Ak Parti geçtiğimiz günlerde İstanbul Milletvekili Bülent Turan'ın imzasını taşıyan, bedelli askerlik taksidini zamanında ödeyemeyen ve hiç başvurmayanlara 1 aylık ek süre tanıyan önergeyi Meclis Başkanlığı'na sunmuştu.

Bu sırada Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataç, çok sayıda vatandaşın 30 yaş sınırının düşürülmesiyle ilgili talebini gündeme getirdi. Yaş sınırının 29'a çekilmesi ve bu düzenlemenin Turan'ın teklifine önerge ile eklenmesi gündeme geldi.

Ak Parti'nin Grup Yönetim Kurulu'nda gündeme gelen öneri, ilk olarak bugün yapılacak Ak Parti MYK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Toplantıda, bedelli askerlik başvurularının beklendiği kadar olmadığı, yeni düzenlemenin, başvuranların sayısını arttıracağı ve elde edilen gelirin de artacağı saptaması yapıldı.

BEDELLİ ASKERLİKTEN TOPLANAN PARA NE YAPILIYOR?

Vatani görevini bedelli olarak yapacaklardan tahsis edilen paranın nerelerde kullanılacağı Bakanlar Kurulu daha önceden belirlemişti.

Buna göre toplanan paralarla bakıma muhtaç özürlülere, özel bakım merkezlerinde ya da ikametgahlarında anılan madde kapsamında verilen bakım hizmetlerinin bedelleri, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin okullara ve kurumlara erişiminin sağlanması için ücretsiz taşınması projesi kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'ndan, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde açılan özel hesaba aktarılan tutarlara karşılık olarak anılan fona yapılacak ödemeler, yurt içindeki ve yurt dışındaki şehit mezarlarının ve şehitliklerin yapım ve bakımı için ihtiyaç duyulan ödemeler, şehit yakınları, gaziler, muhtaç er ve erbaş aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup vazife malülleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malüllerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli olan diğer ödemeler karşılanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.