Boğluca binaları Mart'ta yıkılıyor

Boğluca binaları Mart'ta yıkılıyor
Silivri'de 2008 ve 2009 yaşanan sel felaketinin ardından Boğluca Deresi ile ilgili alınan ıslah kararı sonrası çevrede istimlak edilmesi gereken binalar nedeniyle İBB ve mülk sahipleri mahkemelik olmuştu.
 
Silivri'de 2008 ve 2009 yaşanan sel felaketinin ardından Boğluca Deresi ile ilgili alınan ıslah kararı sonrası çevrede istimlak edilmesi gereken binalar nedeniyle İBB ve mülk sahipleri mahkemelik olmuştu. Yıllardır devam eden tartışmalarda sona gelinerek istimlaklar gerçekleşti ve İBB geçtiğimiz haftalarda mülk sahiplerine tahliye mektubu gönderdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca Zabıta Daire Başkanlığı kontrolünde Mart ayının ilk haftası yıkımı gerçekleştirme kararı aldı. Hava muhalefetinin de göz önünde bulundurulacağı yıkımda tahliye edilen tek katlı ve üç katlı binaların yıkım işlemi gerçekleştirilecek. 
 
Mart ayının ilk haftası Silivri'ye gelecek olan çok sayıda yıkım görevlisi ve zabıta, tahliye edilen ve yıkımı planlanan binaların yıkım işlemini gerçekleştirecek. İBB, yıkım işleminin ardından ilçede Boğluca deresinin ıslah çalışmalarına hızla başlanacağını duyurdu.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.