Bu gülüşler soldu!

Bu gülüşler soldu!
Yangında iki kızı ile birlikte ölen Hatice Gür'ün baba ocağına ateş düştü.

Almanya'nın Wuppertal kentinde oturdukları dört katlı binanın çatısında çıkan yangında iki çocuğuyla birlikte yaşamını yitiren 26 yaşındaki Hatice Gür'ün Kütahya'nın Gediz İlçesi Gümele Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Yangının çıktığı apartmanda oturan Gedizli olan diğer Türk ailelerin telefonla haber vermesi üzerine bugün saat 08.00'de kızları ve iki torunlarının yangında öldüğünü öğrenen emekli tekstil işçi İbrahim (49) ve eşi Hamide Avcı (43) sinir krizi geçirdi. Avcı çifti, Gümele Beldesi Şehit Mustafa Avlan Caddesi'ndeki evlerine akın eden yakınları tarafından sakinleştirilebildi. Kızı Hatice'nin 7 yıl önce Almanya'ya yerleştiğini belirten acılı baba İbrahim Avcı, "Tam olarak neler yaşandığını biz de bilmiyoruz. Oradaki yakınlarımızdan aldığımız bilgiye göre, kızım ve torunum yangında ölmüş. Yanlarında olamamak bize acı veriyor. Cenazelere şu an otopsi yapılıyormuş. Cenazelerin ne zaman gönderileceği konusunda henüz bize bir bilgi verilmediö dedi.

Anne Hamide Avcı ise, "Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Kızım iki yavrusuyla birlikte yanarak öldü. Damadım, onları kurtarmak isterken alevlerin arasında kalmış. Şimdi hastanede komada. Ancak, siz halen doğru dürüst bir haber alamadık. Kimse açıklama yapmıyor. Bu acıya yürek nasıl dayansın?" demesi, yürekleri dağladı.

Hatice Gür'ün amcası Mehmet Avcı ise, "Olayı tam olarak anlatacak kişi damadımız. Tek tesellimiz onun kurtulması olacak. Öğrendiğimiz kadar bir kundaklama falan söz konusu değil. Konsolosluktan da aynı şey söylendi. Allah kalanlara sabır versinö dedi.

Almanya'nın Wuppertal kentinde, dün saat 08.30 sıralarında dört katlı bir binanın çatısında çıkan yangında Türk vatandaşı Hatice Gür ile çocukları Elif (2) ile Esra Gür (5) yaşamını yitirmişti. Ağır yaralanan eşi Eyüp Gür (30) ise itfaiye ekipleri tarafından ağır yaralı olarak kurtarılarak helikopterle Dortmund kentindeki bir hastaneye kaldırılmıştı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.