Bu öğrettiğim hukuk değil

Bu öğrettiğim hukuk değil
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, derneğin devletle iç içe çalıştığını belirterek, “Yaptığımız tüm işleri devletle birlikte yaptık, kendi kendimize gelin güvey olmadık” dedi.

 
3 ÇYDD yöneticisi hakkında Ergenekon soruşturması kapsamında dava açılmasının kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirten Çelikel, şunları söyledi:

“TBMM’de Anayasa değişikliği dahil tam bir hukuk dayatması yaşıyoruz. Bu benim öğrencilerime öğrettiğim hukuk değil. Yargının araç olarak kullanılmadığına, yargının bizim için de güvence olacağına inanmak istiyoruz. ÇYDD, eğitim olanaklarına sahip olmayan çocuklarımızın aydınlık geleceğinin umudu olmaya devam edecek. Aydınlık ve çağdaşlık karanlıkları yenecektir.”

Dernek avukatı Hüseyin Karataş’la, basın toplantısı düzenleyen Çelikel, ÇYDD’nin burs verdiği kız çocuk sayısının, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın vefat ettiği 2009 Mayıs’ında 35 binken, şimdi 47 bin 433’e çıktığını söyledi. Çelikel, bunun ÇYDD’nin toplum nazarında desteğinin devam ettiğini gösterdiğini vurguladı. Burs verecekleri öğrenciler arasında ayrım yapmadıklarını, ekonomik durumunu belgeleyen ve adli sicil kaydı getirenlere burs verdiklerini belirten Çelikel, “Polis’te kaydı var mı onu bilemeyiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.