Casusluk soruşturması tamamlandı

Casusluk soruşturması tamamlandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5 aydır süren "askeri casusluk" soruşturması tamamlandı. Emekli albay İbrahim Sezen'in de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 56 şüpheli hakkında düzenlenen 250 sayfalık iddianame Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerind
Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’in hazırladığı iddianamede, 68 müşteki yer aldı. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit’in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli, şikayetçi olmadıkları için iddianamede müşteki olarak yer almadılar. İddianamede birinci sırada yer alan emekli Albay İbrahim Sezen ile 5 şüphelinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve yönettikleri” ileri sürüldü. Tuğamiral Şafak Yürekli ile Tuğamiral Fahri Can Yıldırım’ın, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım ettikleri iddia edildi. Binbaşı Kemalettin Yakar ise iddianamesinin tutuksuz sanıkları arasında yer aldı. Soruşturma kapsamında 26 Kasım 2010’da şüpheli olarak ifadesi alınan iş adamı Saadettin Saran hakkında takipsizlik kararı verildi. Şüphelilerin, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “Kişiler arasındaki konuşmanın dinlenmesi ve kayda alınması”, “Özel hayatın gizliliğinin ihlali”, “Kişisel verilerin kaydedilmesi”, “Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak yönetmek, üye olmak, yardım etmek”, “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri kısmen veya tamamen yok etme, bunlar üzerinde sahtecilik yapma ve hile ile çalma”, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Siyasal ve askeri casusluk” suçlarından yargılanmaları talep edildi. 

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirilen “Kafes” ve “Balyoz” planlarının devamı niteliğinde olduğu öne sürülen belgelere ilişkin soruşturma ise ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.