CHP İstanbul’dan Kılıçdaroğlu’na destek

CHP İstanbul’dan Kılıçdaroğlu’na destek
İl Başkanı Bahri Şahin ile görüşen yaklaşık 300 kişilik grup Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerinin sürdüğünü ve kurultay istemediklerini belirtti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve ilçe başkanları İstanbul İl Başkanlığı'nda bir araya geldi. 300 kişilik grup basının önüne çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı.

CHP İstanbul il Başkanı Bahri Şahin "CHP’ye destek veren tüm yurttaşlarıma, örgüt arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum" diyerek açıklamaya başladı.

"Bu seçimlerde oylarımız, İstanbul’da olduğu gibi Türkiye genelinde de ortalama 5 puan artmıştır. Uzun yıllardan sonra CHP yeni söylemiyle ve projeleriyle halkta ilk defa umut olmuştur. Örgütlerimiz canla başla çalıştı. Seçimden bugüne geçen zamanda gerek il yönetimi gerek ilçelerimiz ayrı ayrı ve birlikte sonuçları analiz ediyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı planlıyoruz. Alınan sonuçlar derinlemesine analiz edilecek, tüm gücümüzle dışa dönük çalışmalar başlayacaktır. Partililerimiz, geçmişte olduğu gibi ülkeye muhalefette değil, bu kez iktidarda hizmet etmek için çabalarını yoğunlaştıracaklardır" diye Şahin sözlerine şöyle devam etti:

 "Genel seçimlerde aldığımız sonuç, Yeni CHP’ye farklı noktalardan gelen dirence ve saldırılara rağmen alınmıştır. Yeni CHP’ye direncin ve saldırıların, adalet diye diye iktidar olarak, kendi statükosunu yaratanlardan gelmesi, bizce anlaşılır bir durumdur. Rahatları kaçacak, huzurları halkın lehine bozulacaktır.

 Bizim anlamakta zorlandığımız; siyasi geçmişlerinde herhangi bir başarı öyküsü yazamamış bazı partililerimizin tepkisidir. Oysa bu partinin emekçileri, kendilerine geçmişte her türlü olanağı sunmuş, partiyi iktidar yapmaları için her türlü çabayı göstermiştir. Bu desteğe rağmen, bugün Yeni CHP’yi acımasızca eleştiren o kadrolar, CHP’yi halkla buluşturamamıştır. Üstelik bu kişilerden şimdiye kadar bir özeleştiri de duyulmuş değildir. İstanbul İl Örgütü olarak bu arkadaşlarımızı Yeni CHP’yi eleştirmeden önce kendi iç muhasebelerini yapmaya davet ediyoruz. Bunu yapmadan getirecekleri her eleştiriyi de haksız, yersiz ve yoldaşlık dışı buluyoruz. "

 "Siyaset; ortak aklı, parti çıkarını, toplum çıkarını, kişisel hırslarının önünde tutabilen insanların uğraşıdır" hatırlatmasında bulunan Şahin kurultay çağrısı yapanlara şu soruları yöneltti:

 13 Haziran günü televizyon stüdyoları arasında mekik dokuyanlar bu enerjinin yarısını seçim kampanyamızda harcasalardı, parti ahlakına daha uygun hareket etmiş olmazlar mıydı?

 Aday listelerinde kendini göremeyince, partiye destek sunmayanlar, listelerde yer alsalardı aynı eleştirileri bugün yöneltecekler miydi?

 Önseçime girip başarısız olanların eleştirileri, hangi mantıkla izah edilebilir?"

 Yeni CHP'nin yeni bir kurultaya ihtiyacı olmadığı açıklamasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Şahin, "Şu unutulmamalı ki, hiçbirimiz, ülkemizin içinde bulunduğu bu koşullarda CHP’nin iktidar olma hedefinden daha kıymetli değiliz. Hepimiz CHP'nin iktidarı için çalışmak zorundayız. CHP'nin kısır iç çekişmelerle, yapay sorunlarla kaybedecek zamanı yoktur.

 Bu nedenle tüm İstanbul İl Örgütü olarak; İl Başkan Yardımcıları, tüm İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl Genel Meclisi Grubu ve İBB Meclis Grubuyla birlikte Genel Başkanımızın ve ekibinin arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz.

 Genel başkanımızın bu yolda, bizler dâhil, örgüt üzerindeki tüm tasarruflarını, CHP’li olma bilinci ve sorumluluğuyla destekleyeceğiz.

 İstanbul İl Örgütü olarak, Genel başkanımıza ve genel merkez yönetimimize verdiğimiz bu desteğin, tüm örgütlerimizde dalga dalga yayılacağına da bütün kamuoyu tanıklık edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.