CHP Milletvekili Muharrem İnce: Vazgeçmedim, Öteledim

CHP Milletvekili Muharrem İnce: Vazgeçmedim, Öteledim
Anayasa değişikliği görüşmelerinin sürdüğü bir ortamda parti içinde genel başkanlık iddiasını sürdüren CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den tarihi bir çağrı geldi.

 İnce, Anayasa değişikliğinin önce TBMM, bunda başarılı olunmazsa referandumdan geçmemesi için CHP’nin yekvücut olmasını dile getirerek, parti yönetimine ve parti içi muhalefete şu tarihi çağrıda bulundu:

“ÖTELEMEK LAZIM”
*Türkiye’nin başı belada. Türkiye’nin başı beladayken. Kişisel beklentileri askıya almak lazım. Ötelemek lazım. Bu herkes için de benim için de geçerli. 

“CUMHURİYETİN SONU OLUR!”
*Bu anayasa değişikliğinin geçmemesi lazım. Bu Cumhuriyetin sonu olur. Bu aşamada birinci önceliğimiz bu anayasanın TBMM’den geçmemesini sağlamaktır. Bunda başarılı olmazsak o zaman referandumdan geçmemesini sağlayacak adımları atmaktır.

“EV EV ‘HAYIR’ KAMPANYASINA HAZIRIM”
*Ben bu partinin gençlik kollarından itibaren bir neferiyim. Partim bana hangi görevi verirse onu yaparım. Milletimizi ‘hayır’ oyu konusunda ikna etme noktasında elimden geleni yapmaya hazırım. Versinler bana bir otobüs Anadolu’yu karış karış, köy köy, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak bu anayasa değişikliğinin geçmemesi için çalışayım. 

“DUYARSIZ KALAMAYIZ”
*Bizler, Türkiye terörden ağlarken, her gün şehitlerimiz gelirken, çocuklarımız ölürken, OHAL adı altında birçok yasak uygulamadayken kişisel ikbal peşinde koşacak kişiler değiliz. 

“VAZGEÇMEDİM ÖTELİYORUM”
*Kaldı ki bunu yaparken, genel başkanlık iddiamdan vazgeçmiş değilim. İddiamın arkasındayım ama bugün ülkemin içinden geçtiği hassas durumdan dolayı öteliyorum. Parti yönetime açık çek veriyorum. Şu badireyi atlatalım sonrasına bakarız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.