CHP TÜM SOKAKLARA BU MASKELİ AFİŞİ ASACAK

CHP TÜM SOKAKLARA BU MASKELİ AFİŞİ ASACAK
CHP 17 Aralık’ın yıldönümü nedeniyle hazırladığı reklam afişlerini açık hava bilboardlarına asmak için şirketlerden teklif istedi. Ancak önce 17-21 Aralık arasındaki tarihlerin dolu olduğunu belirten şirketler, daha sonra normal fiyatın çok daha üzerinde
CHP, 17 Aralık'ın yıldönümü için Erdoğan'ı ve AK Parti'yi çok kızdıracak bir eyleme girişecek.

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre Genel Sekreter Gürsel Tekin, şirketlere “Size 24 saat süre veriyorum. Öyle numaralar çekmeye falan kalkışmayın. Yoksa CHP örgütü olarak ayaklı bilboard olarak dolaşırız” dedi. Tekin’in sözünü ettiği afişlerde, sırtındaki çuvalda “17-25 Aralık Haftası, yolsuzlukla mücadele haftası olsun” yazan bir hırsız figürü yer alıyor. CHP, afişlerin yanısıra aynı temayla rozet ve tişörtler de hazırladı.

2-569.jpg

Tekin, dünkü MYK toplantısı bitiminde parti tarafından hazırlanan yolsuzluk temalı afişlere sansür uygulanmasını gündeme getirdi. “17-25 Aralık ile ilgili CHP olarak bir daha tarihimizde siyasetçi kirli işlere bulaşmasın diye dedik ki garibim televizyonlara ve gazetelere baskı var. Ne yapalım? Kendi imkanlarımızla bilboardları kiralayalım” diye sözlerine başlayan Tekin, geçmişte de vergilerle ilgili reklam afişlerinin çeşitli gerekçelerle engellendiğini anımsattı.

3-344.jpg

Yolsuzluklar konusunda yaptıkları çalışmayı da reklam şirketleriyle görüştüklerini anlatan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önce arkadaşlarımız sözlü olarak konuştular. Ben sözlü değil, yazılı istiyorum dedim. Yazılı olarak bize fahiş fiyat verdiler. 10-15 gün önceki bilboard fiyatlarını 3’le çarparak vermişler, ona da eyvallah. Sonra dün (önceki gün) arkadaşlarım beni aradı, efendim 17’si ile 21’i arasında bütün bilboardlar kapalıymış, 21’i ile 28’i arasında ancak size verebiliriz. Haddinizi hududunuzu bileceksiniz. çok açık söylüyorum, ey reklam şirketleri, bilboard çeteleri, sakın ha. 17-25 Aralık’ta bunu kabul etmezseniz, size dar ederim onu söyleyim. Paramı veriyorum ya, kendi paramla bir daha bu rezalet Türkiye’de yaşanmasın diye bilboard yaptıracağım, bana 40 tane numara çekiyorsunuz.”

4-242.jpg

Söz konusu şirketlerin sahiplerinin kimler olduklarını da bildiklerini söyleyen Tekin, “Umut ederim ki yarına kadar benim bu teklifime bir cevap verirler. Vermezlerse ne olur? CHP çaresiz bir parti değildir. Kendi çaremizi buluruz, demokrasilerde çare tükenmez. CHP örgütü olarak, başta partinin genel sekreteri ben olmak üzere ayaklı bilboard olarak dolaşırız. Paramızı da vermeyiz, ama size para vereceğiz. Size 24 saat süre veriyorum. Öyle numaralar çekmeye falan kalkışmayın, ivedilikle kararınızı verin ve gönderin” diye ekledi.

Erdoğan’ı kızdıracak afişler

Tekin’in sözünü ettiği afişleri Cumhuriyet ele geçirdi. CHP logosuyla hazırlanan afişlerde bir hırsız figürü yer alıyor. Hırsızın götürdüğü büyük siyah çuvalın üzerinde “17-25 Aralık Haftası, yolsuzlukla mücadele haftası olsun” yazıyor. Parti aynı sloganla bir de rozet hazırlattı. Bu rozetin üzerinde de aynı slogana yer verilirken, CHP logosu bulunmuyor. Gürsel Tekin’in reklam şirketlerine “Haddinizi bileceksiniz, yoksa hepmiz ayaklı bilboard olarak dolaşırız” diye tepki göstermesinin arkasında ise hazırlanan tişörtler yatıyor. CHP örgütü, 17-25 Aralık arasında aynı sloganların basıldığı tişörtleri giymeye hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.