Çifte patlamaya çifte soruşturma

Çifte patlamaya çifte soruşturma
Başkent'teki çifte patlamada yaşamını yitirenler birer birer toprağa verilirken, 'neden' hala bulunamadı. İkili soruşturma sürüyor. Kayıp işçiyi arama çalışmalarına dün de devam edildi

Ankara OSTİM ve İvedik'te yaşanan 17 kişinin can verdiği patlamaların nedeni halen netleşmedi. İvedik Küçük Sanayi Sitesi'ndeki arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Ölen 10 kişinin kimlikleri belli oldu. İkinci  patlamada yaşamını yitirenler şöyle: Dilek Gürer, Aytaç Akkaya, Aydın Çapraz, Aydemir Çapraz, Arzum Çantuk, Deniz Demirbaş, Hüseyin Yıldız, Hüseyin Okçu, Cengiz Soyalp ve Servet Yurttaş.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI
Olay mahallinde bulunan ceset parçalarının tespiti için de yakınlarından kan örnekleri alındı. Vali Alaaddin Yüksel, ilk patlamanın yaşandığı Özkanlar Grup'a ait hidrolik makine fabrikasındaki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, 'Çünkü orada bir arkadaşımız vardı. Patlamaların nedenlerinin bulunması için 2 ayrı ekip oluşturuldu' dedi. Organize Sanayi bölgelerine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Vali Yüksel, 'Belki Türkiye'nin sanayi bağlamında başarılı olduğu en disipliner sistem organize sanayi bölgeleridir. Türkiye'nin çok başarılı yürüttüğü bir sistemi bir anda sistemden silmeye çalışmak, bunlar hakkında tereddütler yaratmak bana göre çok yanlıştır' dedi.

ÖLDÜ DENİLEN YAŞIYOR
Vali Yüksel ölü sayılarıyla ilgili karışıklığa da sert yanıt verdi: 'Afetten sonra konuşacak tek makam Ankara Valiliği. Yıkıntılar altında kolu görülen bir kişinin yanımdaki ailesine 'öldü' denilir mi? Nitekim dün 'öldü' diye hastaneye götürülen yurttaşımız makineye bağlandı, bugün nefes alıyor.'

BAŞKAN 'YALAN' DİYOR
İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, ikinci patlamanın yaşandığı işyerine ruhsatı Yenimahalle Belediyesi'nin verdiğini söyledi. Gültekin ATO Başkanı Sinan Aygün'ü de yalancılıkla suçladı: 'Verdiği kapasite raporunda 11 kişi var. Şimdi mal sahibine sordum, 'Ben burayı iki kişiyle yönettim' diyor.'

İKİZE GÖZÜYAŞLI VEDA
ikinci patlamanın kurbanı Hüseyin Yıldız (24) dün yolculuğuna uğurlandı. Adli Tıp'taki işlemlerin ardından cenaze Karşıyaka Camii'ne götürüldü. Törende Yıldız'ın annesi Gülsüm Yıldız ile ikiz kardeşi Hasan Yıldız, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Başka bir cenaze için camiye gelen Deniz Baykal da cenaze namazında saf tuttu.

'BORCA' MESAİYE KALMIŞ
KAYINBİRADERİ, ölen işçilerden Hüseyin Okçu'nun, cesedini teşhis edemediklerini söyledi. Okçu'nun 1 yıl İvedik'te çalıştığı, 2 çocuk babası olduğu ve ev borcunu ödemek için mesaiye kaldığı öğrenildi.

ÜNİVERSİTELİ DRAM
AHMET Akkaya, ikinci patlamada babası Ramazan Akkaya'nın yaralandığını, kardeşi Aytaç Akkaya'dan haber alamadıklarını söyledi. Akkaya, ''Kardeşim Çubuk'ta Gazi Üniversitesi Muhasebe Bölümünde okuyordu. Tatillerde babamın çalıştığı işyerinde çalışıyordu. Cesetten teşhis edemedik' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.