Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 13 şehit ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 13 şehit ile ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti Rize'de 7. Olağan İlk Kongresi'nde konuştu. Konuşmasında PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşı hakkında da konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti'nin Rize, Aksaray, Eskişehir ve Konya 7. Olağan İl Kongreleri'nde konuştu.

Geçtiğimiz haftasonu terör örgütü PKK tarafından Irak'ın kuzeyi Gara'da şehit edilen 13 Türk vatandaşı hakkında da konuşan Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu kardeşlerimizin bir kısmı beş yıl, bir kısmı altı yıl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların elinden kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik."

"Ve gerek Savunma Bakanım, gerek Genelkurmay Başkanım, gerek Millî İstihbarat, gerek polis, hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde adım atıldı ve ilk etapta bütün inlerine gireceğiz demiştik ya, mağaralara gireceğiz demiştik ya, 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Tabii bu süre esnasında esirleri, bunlar mağarada iyice köşe noktaya sıkıştırarak en sonunda, bunlardan bir tanesi ki şimdi Mecliste bununla ilgili biz bir bilgilendirme yaparak gerek İçişleri Bakanım gerek Savunma Bakanım, bunun bütün detaylarını Meclis’te de gündeme getirecekler."

"Bu sabah Grup Başkanımız Naci Beyle bunu da konuştuk, bunun adımını da atacağız. Çünkü bunların Parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. Bunlar dünyadaki koldaşlarına, yandaşlarına, paydaşlarına nasıl yalanlar söylüyorlar herhalde takdir edersiniz. Onlara fırsat vermeden işin gerçeği nedir bunları anlatacağız. Bunları arkadaşlarımız anlatacaklar. İşin içinde olan bizzat Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım, İçişleri Bakanım anlatacaklar ki hakikat ortaya çıksın."

ABD'ye: Bal gibi de PKK'nın yanındasınız

ABD'nin şehit haberi sonrası yaptığı kınama mesajına da değinen Erdoğan, ABD hakkında ise, "Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, hani siz PKK’nın yanında değildiniz, hangi siz YPG’nin yanında değildiniz, hani siz PYD’nin yanında değildiniz, bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunu başından itibaren hep gördük."

"Kuzey Irak’a, binlerce tır bunlar tank getirdiler, binlerce tır mühimmat getirdiler ve bunları teröristlere teslim ettiler. Ve bu teröristlerle evet bizim güvenlik güçlerimiz de orada savaştılar. Şimdi artık yağma yok, eğer biz sizinle NATO’da berabersek, eğer biz sizinle dünyada NATO’da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız, eğer yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız" ifadelerini kullandı.

"Ordumuzla gurur duyuyoruz"

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyanın en zorlu coğrafyalarından birinde gerçekleştirdiği bu operasyonda 51’i ölü 53 teröristi etkisiz hâle getirdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ordumuzun zaman ve mekân sınırı tanımaksızın ülkemizin ihtiyaç duyduğu, milletimizin bekası için gereken her harekâtı kendi imkânlarıyla yürütebilecek seviyeye ulaşmasıyla Allah’a hamdolsun gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de piyon güç vardır. Son harekâtımızda bu gerçeği bir kez daha gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin karşısında duramayan terör örgütünün alçaklıkta sınır tanımadığını vurguladı.

Saldırılar karşısında Batı ülkelerinin tavrını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 vatandaşın katledilmesinin terör örgütünün ilk katliamı da olmadığını dile getirerek, terör örgütünün 1984 yılından bu yana sivil ve silahsız insanlarla yönelik gerçekleştirdiği terör eylemlerinden bazılarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nin katliamları karşısında Batılı ülkelerin tavrını eleştirerek, “bir insanın ölümü trajedidir, 1 milyon insanın ölümü ise istatistiktir, diyen bir zihniyet olduğunun da farkındayız. Refahını ve güvenliğini sömürü, kan, gözyaşı üzerine kurmuş bir dünyaya kendi hassasiyetlerimizi kabul ettirmenin güçlüğü bizi yolumuzdan alıkoymadı” ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK’nin ne bölge insanıyla, Türkiye ile ve evrensel insani ve ahlaki değerlerle ilgisi kalmadığını kaydeden Erdoğan, “Terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu hâline gelmiştir. Parasını veren herkesin tepe tepe kullandığı bir kiralık katiller sürüsüne dönüşen bu terör örgütünün son mensubunu da etkisiz hâle getirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz, inşallah o günler yakındır. Terör örgütü PKK’yı sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdik, Irak sınırımız boyunca teröristleri kıskaca alıyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.