Değirmenci Ateş Püskürdü

Değirmenci Ateş Püskürdü
Silivri CHP ilçe başkanı ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe örgüt binasında ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Değirmenci, geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenleyerek, Karakaş’ın kamuoyunu yanlış bi
Değirmenci Ateş Püskürdü
 
Silivri CHP ilçe başkanı ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe örgüt binasında ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Değirmenci, geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenleyerek, Karakaş’ın kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ileri sürerek, “ Göz göre göre yalan söylüyorlar” dedi. Ayrıca Değirmenci ve Işıklar İBB tararından 1/ 1000’lik imar planlarının geçmemsi ve 9 aydır bekletilmesine tepki gösterdi..
 
Göz göre göre yalan söylüyorlar
 
Amacımız polemik yaratmak değil, diyen Selami Değirmenci,  “Göz göre göre yanlış bilgiler veriyor, yalan söylüyorlar ki bu AKP’nin genel zihniyeti. Bildiğiniz gibi sayın Başbakan da her gün televizyonlarda mitingler de insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Bir çok konuda en basitinde geçtiğimiz bir iki gün önce gene bir mitingte bu anayasaya evet diyen memurlar maaşlarınız artacak gibi bir laf etti. Bu anayasa değişikliğinin 26 madde anayasa değişikliğinin hangi maddesine evet demesiyle memurlara bir maaş artıştı yapılacağını çok merak ediyorum. Genel olarak baktığımızda bütün konuşmalar da yalan yanlış bir çok ifadeler yer alıyor. Burada da Sayın Metin Karakaş’ın geçtiğimiz günlerde söylediği bazı sözler var ki bunlara cevap vermemek mümkün değil. Amacımız bir polemik değil ama, yanlışları da belgeleriyle ortaya koymak istiyoruz. Bir defa diyor ki Değirmenci’nin yaptığı aciziyet ve belediyenin sıkıntılarını kamufile etmek. Sıkıntıları biz zaten ortaya koyuyoruz. Hiç bir şeyi kamufile etmeye çalışmıyoruz gizlemiyoruz .Belediyenin yaptığı tüm çalışmaların arkasında olduğumuzu her fırsatta beyan ettik. Sıkıntıları ortaya koymanın da hiçbir mahsuru yok halka bütün gerçekleri olduğu gibi anlatmakta yarar olduğuna inandık hep siyaseten bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Eğer bazı sıkıntılar varsa ekonomik sıkıntılar varsa baskılar varsa bunları elbette kendi halkımızla paylaşmak zorundayız. Yaşadığımız çevredeki insanlar neyin neden olduğunu çok iyi bilmek zorunda ona göre değerlendirmesini yapacaktır. Zaman zaman konuşmaların da önce bir kendi dönemine baksın AKP döneminde yapılanlara baksın ondan sonra konuşsun gibi ifadeleri de var, bunun takdirini Silivri halkı çok güzel yaptı. Bizim dönemimizi geçmiş 15 yılı suçlamaya kalkıyorsa kendiside ikinci defa seçilebilirdi örneğin halk neyin nasıl olduğunu neler olduğunu çok iyi görüyor gerekli cevabı verdi” dedi.  
 
Muhtarların desteği AKP’yi rahatsız etti
 
Geçtiğimiz günlerde Silivri Muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Değirmenci’ye bu toplantı ile ilgili eleştiride bulunan Karakaş’a yanıt veren Değirmenci, “Muhtarlarla olan toplantımızda neden belediye başkanımızın yanında olmadığımı söylüyor. Bu toplantı talebi tamamen muhtarlardan gelmiştir. Muhtarlar la biz ilçe yönetimine seçildikten sonra ilk kez bir araya geliyorduk, bir sohbet toplantısıydı zaten amacımız. O sohbet toplantısını sonrasında sorunlarla ilgili konular da belediye başkanımız meclis üyelerimizin de olacağı bir toplantı yapmaya karar vermiştik. Sanıyorum orada muhtar arkadaşlarımızın “sonuna kadar arkanızdayız” lafı AKP’yi son derece huzursuz etti. İnsanların düşüncelerine davranışlarına hiç birimizin ipotek koyma hakkımız yok. Bizler elbette görevimizi yapacağız takdir eder etmez onun sonucunda oy verir vermez o insanların bileceği bir olaydır.” dedi.
 
 
 
 
 
Değirmenci “ Karakaş mevzuatı bilmiyor mu!”
 
“Karakaş diyor ki bu aciziyet konusunu belirtirken,  yollar çok bozluyor kazılarla belediye bunu tamir edemiyor örneğin; İşte o kazı yapılırken mütahit firma belediyeden izin alıyor teminat yatırıyor belediye de eğer o kurum İSKİ, İGDAŞ yapmıyorsa belediye o teminattan kessin yapsın diyor. diyor ki mesela “bir kurum bir yerde kazı yapacağı zaman önceden yerel   belediyeye gider ben bu bölgede çalışma yapacağım şu saatler arsında trafiğe kapatılacaksa kapatacaksınız harç yatırılması gerekiyorsa yatıracaksınız der. Eğer belediye bu çalışmadan dolayı bu müteahhidin kazıdan sonraki işlemleri yapma noktasında itima etmiyorsa teminat da ister, örneğin bir metre kare yer oluşturacaksan on milyar teminat alır eğer sen bu çukurların üzerini kapatamazsan, ben bu teminatı çözerim ve bu çukurları kapatırım diyebilir. İGDAŞ ın İSKİ nin yada Silivri belediyesinin müteahhidi bu konuda iş güzel olabilir ancak kurum bunun tedbirini almalı bir ay bir çukur açık kalıyorsa İSKİ gelip kapatmıyor diye şikayette bulunuyorsan kurum olarak o sizin aciziyetiniz” diyor. Değerli arkadaşlar şimdi bu lafı AKP de hiç belediye de görev almamış bir arkadaşımız söylese bilmiyor der üzerine çok fazla durmayız. Elbette belediye başkanımız daha geniş anlatacaktır ama ben de mecburen bazı şeyleri söylemek zorundayım bir defa İSKİ’nin İGDAŞ’ın veya Telekomun yapacağı tüm kazılarda izin Silivri belediyesinden alınmıyor. Bununla ilgili Büyükşehir belediyesinin Büyükşehir belediyesi koordinasyon merkezi yönetmeliği basım mensubu arkadaşlarımıza verdik mi? Orada bakarsanız zaten göreceksiniz ikinci sayfada G beninde altyapıyla ilgili yapılacak gerçek ve özel kişilere ait kazı ruhsatı verme görevi Büyükşehir belediyesinin Aykome diye bir kuruluşluna ait. Yani bu kurumlar kazı yapılacaksa ana kazıları bu AYKOME den ruhsatını almak zorunda bir teminat olayı varsa da AYKOMEY le halletmek zorunda yani izin için o kazı yapacak müteahhit hiçbir şekilde Silivri Belediyesine gelip ruhsat müracaatında bulunmuyor. Değerli arkadaşlar Metin Karakaş’ın bu olayı bu mevzuatı bilmediğini söyleyebilirmisiniz? 15 yıldır veya 3 dönemdir Belediye meclis üyesi olan bir dönem de iktidar partisinde başkan yardımcısı olan arkadaşımız bu mevzuatı bilmeyecek ve böyle bir laf edecek. Göz göre göre yalan söylüyor, insanları yanıltıyor. Belediyeyi hedef gösteriyor.”
 
Biz yapsak görevden alırlar
 
Değirmenci, “ Bildiğiniz gibi AKP herkesin gözünde çok önemli çalışmalar yapıyor gibi iftar yemeği veriyor. Hatta partisinin 9. kuruluş yıldönümünde 1500 kişilik iftar yemeği verdi Megasaray’da AKP halkıyla buluştu diye gazetelerde manşet oldu. Bizim bu tür iftar yemeklerini yanlış bulduğumuz söylenemez, imkanlarımız olsa keşke bizde yapsak. Ama bunu belediyenin kasasından değil, kendimiz partiye sağladığımız başka gelir kaynaklarımız veya hayırsever vatandaşlarımızla yapabilirsek yapmak isteriz. Ama böyle bir kaynağımız yok. Elinizdeki belgelerde de göreceksiniz İBB resmi yazısıyla bu siyasi propaganda amacıyla yaptırılan iftar yemeklerinin burada bir de listesi var. 1500 kişilik parti yemeği Büyükşehir tarafından verilmiş oluyor. Bu suç değil mi? Bunu şu anda biz CHP İlçe Teşkilatı olarak Silivri Belediyesi ile yapsak Silivri Belediyesi’nin böyle bir resmi yazısı olsa aynı gün görevden alırlar. Ama bu utanmazlığın bir belgesi. Bu hortumculuğun, densizliğin en önemli bir belgesi, bir de orda demiş ki, mahalli halkın ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet olarak gösteriyor ve bunu belediyenin kasasından ödeyebiliyor… Bu belediyenin değil şirketin kasası, Silivri Belediyesi bunu yaparsa milletin parası olmamış mı oluyor? Bunları kabul etmek mümkün ola bilir mi? Hakikaten kınıyorum ve halkımızın bunu görmesini ve çok iyi anlamasını istiyorum. Bu iftar yemeğinde yerken tabii ki gitsin herkes yesin, çok af edersiniz domuzdan ne kıl koparırsanız kardır misali ama bilinsin ki AKP’nin kasasından çıkmıyor o para yine halkın kendi vergileri ile belediyeye ödediği paralarla iftar yemeği yeniyor. Bu iftar yemeğini siz veriyorsunuz ben veriyorum sokağımdaki bir başka vatandaş veriyor, AKP vermiyor AKP sadece şov yapıyor… Son derece çirkin son derece yanlış bir anlayış… Anayasa geçerse bunları da söylemek suç olacak… Onların yanlışlarını kusurlarını anlatamaz hale geleceğiz… Sivil diktanın ilk adımıdır 12 Eylül 2010 tarihi bunu halkımızın çok iyi görüp anlaması gerekiyor, halkımızın vergilerini nasıl çarçur ettiklerinin en güzel ifadesidir bunlar. Kendi elleriyle yazıyorlar hiç utanmadan sıkılmadan, resmi yazıya da dökebiliyorlar, el altından yapmıyorlar artık o kadar pervasızlaştılar.”
 
Köylerde de sorunlar var
 
Toplantıda konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise, “Silivri’de 13 tane köyde de sorun var. Bu köyler burada oy kullanmıyor. Oy verme hakları gasp edilmiş olmasına rağmen Silivri Belediyesi olarak biz alt yapı, temizlik, planların yapılması ve diğer hizmetlerin tamamını biz veriyoruz. Şu anda 13 tane köyümüze İBB’nin bırakın hizmet vermeyi önünü tıkamaktan başka bir şey yok. 40-50 km uzaktaki köylerden gidip çöp lamaya çalışıyoruz. Şile belediyesi de böyle bir hizmet veriyor ama bedelini İBB’den alıyor. Bizde aynı hizmeti verdiğimiz halde partizanca bir uygulamanın bariz bir örneğini yaşıyoruz.” Dedi.
 
Fakirlikten besleniyorlar
 
Ak Partinin Ramazan boyunca her gün bir mahallede verdiği iftar yemeklerini de eleştiren Işıklar, “Burada iftar sofraları kuruluyor. Bu konuda bize İBB görev vermiş biz o görevi siyasi olduğundan dolayı kabul etmedik. 5393 sayılı belediye kanunu belediye kanunu, 5216 sayılı kanun Büyükşehir kanunu burada gerekçeyi 5393’e dayandırıyor. Bu kanun bizim bağlı olduğumuz bir kanun. Burada bir yetki gaspı da var. Genel teşkilat yemeği herhalde AKP ilçe başkanlıklarından bu liste gönderildi. Onlarda fark etmemiş. Genel teşkilat yemeği diye İBB destek hizmetleri müdürlüğü de kendi bütçesinden bu yemekleri vermiş. Teşkilata da yemeği vermiş. Listede de gördüğünüz gibi suçüstü olmuş. İşte gördüğünüz gibi ne kadar siyasallaştırdıklarını, belediye kaynak ve imkanlarını siyasetin içine koyduklarının çok net bir örneğidir. Bunun bir acı tarafı da sokak ortasında insanlara iftar açtıracaklar diye böyle bir rezillik, üçüncü dünya mantığında bir iftar çadırı kurma, fakirliğini yüzüne vurma sonra da alıp mikrofonu “evet” dedirtmeye çalışmak, oyunu satın almaya çalışma acziyetini gösteriyorlar.” dedi.
 
Valilikte yapılan toplantı ile ilgili
 
Işıklar, “Geçtiğimiz pazartesi günü Vali beyle bir toplantı yaptık. Bu toplantıya İl çevre müdürlüğü, tarım müdürlüğü İBB, İSKİ temsilcileri, DSİ bölge müdürlüğü, Silivri Kaymakamlığı ve belediye olarak bizler katıldık. Bir yıldır İSKİ tarafınfan bu projeler hazırlanmış fakat kamulaştıma bedelleri çıkak bahanesi ile bir yıldır oralara çivi çakılmadı. Bir yıldır dere yatağının temizlenmesi ıslah edilmesi alt kara yolunun menfezinin açılması ve önünde ki işgallerin kaldırılması ile ilgili çalışmalarımızı yaptık bildirdik. Ama bir çalışma olmadı. Islah bölgesinde ki kamulaştırmalarda 10 Trilyon para ödenmiş çoğunluğu hala duruyor. Bir de arsa bedeli üzerinden kısmı kamulaştırama yaparak yapıyorlar bunu. Yeni çıkan kamulaştırmasız el koyma kanununu da gerekçe göstererek insanlar üzerinde baskı oluşturmaya kalkışıyorlar. İSKİ kamulaştırma bedeli için dünya bankasından 350 milyon dolarlık bütçe aldı dere ıslah çalışmaları için. Bu para varken vatandaşa ödenmiyor. Bu konuda vatandaşımızı uyarmayı görev biliyoruz. Olası bir sel baskının da bunun sorumlusunun İBB olduğunun bilinmesini istiyorum” dedi.
 
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.