DEMOKRASİ ÇOK İLERİ GİTMİŞ!

DEMOKRASİ ÇOK İLERİ GİTMİŞ!
İSTANBUL POLİSİNİN ÖĞRENCİLERİ DÖVDÜĞÜ HABERİ İÇİN, DEMOKRASİ ÇOK İLERİ GİTMİŞ! MANŞETİNİ ATAN MİLLİYET'E TEBRİK VAR. BİR ÇOK GAZETE BU HABERİ GÖRMEZLİKTEN GELİRKEN MİLLİYET'İN MANŞET HABERİ TAKTİR EDİLDİ...

İŞTE MİLLİYET'İN HABERİ:

Gördüğün yerde döv!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Beşiktaş’taki çalışma ofisinde rektörlerle toplantı yaparken, dışarıda da gençler protesto gösterisi yapmak istedi. Polis, gençlere biber gazı ve copla sert müdahalede bulundu
Protesto için Ankara ve Eskişehir’den gelen 3 otobüs öğrenci Çamlıca gişelerinden geri çevrilirken, hem burada hem mola vermek istedikleri Kurtköy’de tartaklandı. Olaylarda çok sayıda öğrenci yaralandı ve gözaltına alındı

Gördüğün yerde döv!

1- Kabataş’ta gaz ve cop
Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ndeki rektörlerle toplantısını protesto etmek isteyen Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi grup da Kabataş’ta toplandı. Başbakanlık Ofisi’ne yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve copla müdahale etti. Müdahale sırasında bazı öğrenciler yaralanırken, bazıları gözaltına alındı. Dağıtılan grup, Kabataş İskelesi’nde yeniden toplandı. Bu kez polisin müdahale etmediği grup, basın açıklaması yaptı. Üniversitelerde yaşanan sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istediklerini, ancak polisler tarafından engellendiklerini belirten öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı. Toplantı sürerken Akaretler Yokuşu’nda toplanan bir diğer grup da Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne yürümek istedi. Polis yine biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler, gazdan etkilenen arkadaşlarının gözlerine limon sürdü ve limonları polise fırlatarak dağıldı.
İSTANBUL AA, DHA



Kabataş’ta Beyoğlu Emniyet Müdürü Osman Yıldırım da saldırıya uğradı.



Polisin gazından limonla korundular

 



Ankara ve Eskişehir’den geldiler, Çamlıca’yı geçemediler.

 

2- İstanbul’a sokulmadılar
Öğrencilerin protesto için Ankara ve Eskişehir’den geleceği haberini alan İstanbul polisi, Çamlıca gişelerinde de geniş güvenlik önlemi aldı. Aralarında Terörle Mücadele’ye bağlı polislerin de bulunduğu ekipler, yaklaşık 150 öğrenciyi taşıyan 3 otobüsü saat 06.30 sıralarında Çamlıca gişelerinde durdurdu. Otobüslerden inmelerine izin verilmeyen öğrencilerin kimlik kontrolleri yapıldı. Yaklaşık 3 saat boyunca gişelerde bekleyen öğrenciler, geldikleri otobüslerle TEM Otoyolu’ndan polis gözetimi altında geriye hareket etti.

 

Yumurtalı protesto gözde eylem oldu
Çeşitli platformlarda örgütlenen üniversite öğrencileri, farklı nedenlerle yaptıkları eylemlerde son zamanlarda yumurtalı eylemlere sıkça başvurmaya başladı. İşte o eylemlerden bazıları:
-  Aralarında yazar Adalet Ağaoğlu ve eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can’ın da bulunduğu “Yetmez ama evet” adlı grup, 4 Eylül 2010’da Taksim’deki bir otelde basın toplantısı yaparken, yumurtalı saldırıya uğradı.
-  9 Kasım 2010’da Hacettepe Üniversitesi’ndeki bir toplantıya konuşmacı olarak katılan British American Tobacco’nun Ankara Temsilcisi Serdar Örs’ün konuşmasını engellemek isteyen üniversiteliler kürsüyü yumurta yağmuruna tuttu.
-  Ankara Üniversitesi’nde geçen ay bir konferansa katılan Başmüzakereci Egemen Bağış da üniversiteden ayrılırken yumurtalı saldırıya uğradı.
-  Hükümet karşıtı öğrencilerin son olarak gözüne kestirdiği hedef Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç oldu. Kılıç, 26 Kasım’da Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi’nde yumurtalı saldırıya uğradı.

 

Batı’da yumurtaya net bir ceza yok
-  Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye 2008 yılında Dublin ziyareti sırasında, bir Fransız vatandaşı tarafından yumurta atıldı. Yumurta atan 35 yaşındaki Michael Audron’a 150 Euro (300 TL) para cezası verildi.
-  İngiltere Başbakanı David Cameron’a geçen Nisan ayında 16 yaşındaki bir lise öğrencisi yumurta attı. Lise öğrencisi saldırının ardından hemen gözaltına alınırken, kısa bir süre sonra herhangi bir ceza verilmeden salındı.
-  Dünyanın birçok ülkesinde uzmanlar yumurta atmanın net bir cezası bulunmadığını söylerken, ABD’de, yumurtanın neden olduğu hasara göre bir ceza veriliyor. Eğer araba, ev gibi bir mülkiyete yumurta atılırsa, genellikle sahibinin zararının karşılanması isteniyor. Kişiye atılması halinde verdiği zarara göre eylem bir saldırı olarak değerlendiriliyor ve kişi buna göre cezalandırılıyor. 
DIŞ HABERLER SERVİSİ

 



Polis Kurtköy’de de gaz sıktı, çok sayıda öğrenci etkilendi.

 

3- İhtiyaç molasında arbede
Kurtköy’de tuvalet ihtiyacını gidermek için otobüslerden inmek isteyen öğrencilere polis yine izin vermedi. Polisler ve öğrenciler arasında arbede yaşandı. Polis, uyarıları dikkate almayan öğrencilere biber gazı sıkarak müdahale etti.
Polis, öğrencilere İstanbul’a girmelerine izin verilmeyeceğini tekrarladı. Öğrencilerden ya geri dönmeleri ya da herhangi bir dinlenme tesisi yakınındaki boş alanda oturmaları istendi.
Polisle yapılan pazarlık sonucu tüm öğrenciler otobüslerden indi. Otobüsten inen öğrencileri ile çevik kuvvet arasında tekrar arbede yaşandı. Polis yine biber gazı sıktı. Çok sayıda öğrenci gazdan etkilenirken bir polis memuru da hafif yaralandı. Astım hastası 1 kız öğrenci ile baygınlık geçiren başka bir kız öğrenciye ambulansla gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Öğrencilerden 13’ü gözaltına alındı. Gençler, saat 14.00 sıralarında otobüslerle geldikleri Ankara ve Eskişehir’e döndü.

Polis yakaladığı göstericileri yaka paça götürdü.

 

4- İzmit’te gözaltına alındılar
Çamlıca girişelerinden sokulmayan üniversiteli gruba destek amacıyla İzmit’te yürüyüş yapmak isleyen yaklaşık 40 kişilik grupla polisler arasında da arbede çıktı. Ankara’dan gelen öğrencilere destek amacıyla İzmit’ten otobüsle Çamlıca gişelerine giden ve kendilerine “ Öğrenci Kollektifleri” ismini veren öğrenci grup polis tarafından engellendi. Kocaelili öğrenciler polis kontrolünde D-100 Karayolu’ndan İzmit’e geldi. Merkez Bankası Kavşağı’nda otobüsten inen grup, polis gözetiminde kent içinde yürüyüp Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması yapmak istedi. İzin vermeyince öğrenciler de ceplerindeki yumurtaları polise attı ve kovalamaca başladı. Bazı öğrenciler kaçarken yere düştü. Polis 40 öğrenciden 15’ini gözaltına aldı.
ORHAN UZUN Kocaeli DHA

 

Erdoğan ocakta gençlerle buluşacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında, yumurtalı eylem yapan öğrencileri eleştirdi ve Başbaka Erdoğan’ın Ocak ayında gençlik temsilcileriyle bir “Dolmabahçe Buluşması” gerçekleştirileceğini söyledi. Çelik şu anda Türkiye’de 156 üniversite bulunduğunu ve Ocak ayındaki toplantıya, üniversitelerdeki her öğrenci başkanını davet edemeyeceklerini ifade etti.  Çelik toplantıda türban konusunun konuşulmadığını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.