Deprem çirkin yüzünü hatırlattı!

Deprem çirkin yüzünü hatırlattı!
Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde gerçekleşen deprem İstanbul’da çok yakın hissedildi. Bir tarafta kar kış, diğer tarafta deprem hissen yurttaşlar kısa süre de olsa panik ve tedirginlik yaşadılar.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Sarsıntı İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde hissedildi. Ege Denizi'nde, Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette deprem oldu.

Deniz tabanının 8,4 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, İstanbul'un da aralarında bulunduğu Ege ve Marmara bölgelerindeki bazı illerde de hissedildi. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli ve Balıkesir'de de hissedildilen deprem, vatandaşlar arasında paniğe yol açarken, telefonlar kilitlendi. Balıkesir kent merkezi ile Ege Denizi'ne kıyısı olan Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde de hissedilen depremde vatandaşlar, panikle evlerinden çıkarken, ilk ve orta dereceli okullardaki öğrenciler dışarı çıkarıldı.

12 sarsıntı meydana geldi

Bu arada Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından küçük çaplı 12 sarsıntı daha kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette depremin ardından küçük çaplı depremler kayda geçti. Ege Denizi'nde, 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 12 dakika sonra 3,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. 6,2 büyüklüğündeki depremin olduğu saat 16.16 ila 17.27 arasında, büyüklükleri 3,0 ila 3,8 arasında değişen toplam 12 deprem meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.