Destek geldi

Destek geldi
Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir, Kılıçdaroğlu'na destek verirken CHP'li Bekaroğlu ise "Amacını aştı" diyerek tepki gösterdi.
 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, adı çocuklara tecavüz olaylarına karışan Ensar Vakfı’nı koruduğu için Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında yaptığı “önüne yattı” açıklamasının yankıları sürüyor. CHP Lideri’ne parti içinden destek gelirken, tepkiler de geliyor. Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir, “Kılıçdaroğlu AKP’lilerin zihniyeti”  anlattı diyerek destek oldu. CHP’li Bekaroğlu ise “Amacını aştı” diyerek tepki gösterdi.
AKP’liler, bir yandan Kılıçdaroğlu’na çok sert tepki gösterirken, diğer yandan da CHP’li kadınları kendi Genel Başkanları’nın sözleri konusunda açıklama yapmaya çağırmışlardı. O açıklamada, çok uzun zamandır CHP’de yer alan, partinin çeşitli organlarında görev yapan Birsen Temir’den geldi. Aynı zamanda Anadolu Kadın Hareketi Derneği’nin de başkanlığını yürüten Temir, asıl sorunun “AKP’lilerin zihniyeti” olduğunu söyledi.

“KILIÇDAROĞLU BİR ZİHNİYETİ TARİF ETTİ, AKP’LİLER BUNU CİNSİYET ÜZERİNDEN YORUMLADI”
Temir, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Kılıçdaroğlu bir zihniyeti tarif etti.O sözleri AKP’li kadın bakana farklı bir algıda söylemedi. Ama AKP’nin algısı böyle; Kılıçdaroğlu’nun sözlerini bile cinsiyetçi açıdan yorumladılar. Burada bile, kadını cinsel figür olarak gördüklerini ortaya koydular” dedi.

AKP’nin “önüne yatma” deyimini bile kadınla özdeşleştirdiğine dikkat çeken Temir, “Burada Genel Başkan’ın ne söylediğinden çok, AKP’nin bundan ne anladığı daha önemli. AKP’nin geldiği zihniyet, öğreti, kadını hep cinsel obje olarak görüyor. Dolayısıyla her konuyu da böyle algılıyorlar. Hepsinin kafasının arkasında kadını aşağılama, hor görme var” diye konuştu.

“BUNLARA DUR DEMEK GEREKİR…”
Daha önce de Türkiye’de pekçok tecavüz, taciz davasının gündeme geldiğini, Türkiye’nin öne çıkan bu davalar konusunda hareketlendiğine dikkat çeken Temir, ancak bu hareketlenmenin “uzun soluklu olmadığını” vurguladı. Temir şöyle konuştu;

“Güldünya konusunu hatırlıyor musunuz? Onca popstar onun için kaset yapmıştı. Tüm Türkiye Güldünya’nın durumunu konuştu. Sonra ne oldu; Hiçbirşey. Ya da dedesi ve babası tarafından diri diri gömülen Medine’yi kim hatırlıyor. Biz, tüm kadınlar daha o gün topyekün ayağa kalkmalıydık. Ama bu olmadı. Özgecan öldü. Bütün ülke protesto etti, ağıtlar yakıldı, feryatlar edildi. Alanlara döküldü yüzlerce sivil toplum kuruluşu. Ancak bundan sadece üç gün sonra yine cinayet, yine taciz vardı.”

Kadınlara, çocuklara yönelik tecavüzlerin, tacizlerin, şiddetin ancak karar mekanizmasındaki kadınların “ayağa kalkmasıyla” çözülebileceğine dikkat çeken Birsen Temir, “Tüm Anadolu kadınları ayağa kalkmalı. Dünyayı bunlara dar etmediğimiz sürece, bu zihniyet, bu erkekçi bakış açısı böyle devam eder” dedi.

BEKAROĞLU’NDAN TEPKİ
Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sözleriyle ile ilgili tartışmalara CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da katıldı.

Bekaroğlu, “Bana kalırsa amacını aşmıştır, keşke hiç ağzından çıkmasaydı” dedi.

Bekaroğlu Twitter hesabından şunları yazdı:
“Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözleri soruluyor; aslında sorulmuyor; Sayın Kılıçdaroğlu ve hepimiz adeta linç ediliyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sözü, Reza’nın önünde yatan bakanlardan hareketle bir anda söylediğini düşünüyorum. Bana kalırsa amacını aşmıştır, keşke hiç ağzından çıkmasaydı ama bu, O’nun ve CHP’nin linç edilmeyi hak ettiği anlamına gelmez. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, son derece beyefendi, düzgün ve dürüst bir insan olduğunun yakinen şahidiyim. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye için şans olarak kabul edilmesi gereken bir siyasetçidir; yapılan hakaretler haksızlıktır. Kimse Kılıçdaroğlu’nun amacını aşan, yanlış anlaşılan bir sözünü ağzına sakız yaparak yanlışlıklarını, çirkinliklerini örtemez.”



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.