Dışişleri Bakanlığı: Nijerya'da kaçırılan Türk gemiciler ülkeye dönüyor

Dışişleri Bakanlığı: Nijerya'da kaçırılan Türk gemiciler ülkeye dönüyor
23 Ocak'ta Nijerya açıklarında korsanlar tarafından gemileri basılıp kaçırıldığı duyurulan Türk gemiciler operasyonla serbest kaldı. Gemiciler ülkeye dönüyor.

23 Ocak'ta Nijerya açıklarında korsanlar tarafından gemileri basılıp kaçırıldığı duyurulan Türk gemiciler operasyonla serbest kaldı. Gemicilerin kısa sürede Türkiye'ye döneceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızın kurtarılması için bir çalışma grubu kurulması için talimat vermiş, MİT ekibi sahaya gönderilmiş ve yoğun çabalar sonucu vatandaşlarımzı sağ salim kurtulabilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada 15 vatandaşın güvenli bir noktada bulunduğu ve sağlık kontrollerinin yapıldığı belirtilirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 15 kişinin aileleriyle görüştüğü ve en yakın zamanda Nijerya'dan Türkiye'ye dönecekleri açıklandı.

23 Ocak'ta Nijerya açıklarında içinde Türk vatandaşlarının da bulunduğu bir gemi, korsanlar tarafından kaçırılmış ve 1 Azerbaycan vatandaşı da hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.