Dündar ve Gül'den tarihi savunma

Dündar ve Gül'den tarihi savunma
MİT TIR’ları haberleri nedeniyle gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün ‘casusluk’ suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasına davaya sonradan atanan savcı Evliya Çalışkan’ın ifadeleri damga vurdu.


14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması gerçekleşen dava, basına ve izleyicilere kapalı oturumla başladı. Can Dündar, MİT TIR’ları haberinin Cumhuriyet’ten önce başka gazetelerde de yayınlandığına dikkat çekip haber yapmanın ‘casusluk’ olarak değerlendirilemeyeceğini kaydetti.

Haber nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında, “Ağır bedel ödeyecek, onu öyle bırakmam” diyerek tehdit ettiğini hatırlatan Dündar, savunmasını, “Anayasaya uymayacağını söyleyen cumhurbaskanına karşı sığınağımız adalettir. Güçlüler her zaman haklı değildir. Mahkemeniz adalete hiçbir gücün etki edemeyeceğini göstermelidir” diyerek noktaladı.

‘Sonra anlarsınız’

İlk duruşmaya sadece iki gün kala davaya atanan savcı Evliya Çalışkan, Dündar’ın savunması hakkında, “Aslında bir kopuş savunması izledik” ifadesini kullandı. Can Dündar’ın “Ne kopuşu?” sorusu üzerine, savcı Çalışkan, “Sonra anlarsınız” diye yanıt verdi.

Avukatların siyasi yorum olduğu gerekçesiyle sıklıkla konuşmasına itiraz ettiği savcı, Dündar’a “Sizin görüntüleri yayınladığınız dönem farklı bir dönem FETÖ soruşturması başlamıştı. Görüntülerin yayınlandığı dönemde yayın yasağı vardı. Hangi saikle haberleri yayınladınız?”, “Gazeteci olmak milli güvenliği yok saymak anlamına gelmez”, “Avukatınız haberi yapmadan önce sizi ‘tutuklanırsınız’ diye uyardı, haberi neden yaptınız?”, “FETÖ’den size bu haberi yayınlamak için bir teklif veya talep geldi mi?” sorularını yöneltti.

‘Recep Tayyip Erdoğan’

Duruşmada, dikkat çekici bir diyalog da davaya müşteki sıfatıyla müdahil olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatıyla Dündar arasında gerçekleşti. Erdoğan’ın avukatı Dündar’a “Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiğine dair yapılan algı operasyonunun merkezi nedir sizce?” diye sordu.

Dündar’sa buna, “Recep Tayyip Erdoğan” karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.