EKM ’de Fetih coşkusu

EKM ’de Fetih coşkusu
Mekke’nin Fethinin 1382. Yıl Dönümü vesilesiyle Anadolu Gençlik Derneği Esenyurt şubesi tarafından, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Mekke’nin Fethi programı, büyük bir heyecana sahne oldu.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa katılan Esenyurtlu 7’den 70’e binlerce vatandaşa, salep ve kurabiye ikramı yapıldı.
Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, Esenyurt Anadolu Gençlik Derneği öğrencilerden 5.sınıf öğrencisi Muhammet Tayyip Aksu’nun Mekke’nin Fethi şiirini okuması salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
EKM ‘de gerçekleşen programda açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ferhat Aksu yaptı. Aksu, gecenin anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma gerçekleştirerek katılımcılara ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti.
Başkan Kadıoğlu “Tüm Dünya yılbaşını kutlarken”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Tüm Dünya yılbaşını kutlarken, Mekke’nin Fethinin 1382’nci Yıl Dönümü vesilesiyle sizler böyle bir manevi güzellikle dolu ortamda olduğunuz için çok şanslısınız ”dedi. Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu“ Türkiye’nin dört bir tarafında bu günün sadece yılbaşı olmadığını ve bu günün İslamiyet’in ilk olarak yayılmaya başlandığı yer olan Mekke‘nin fetih tarihi olduğunu hatırlatmak için böyle programlar düzenleyen Anadolu Gençlik Derneğine teşekkür ederim” dedi.
FETİH hediyesi
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve protokol heyeti tarafından Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programda, katılımcılar arasında yapılan çekilişle onlarca vatandaşa Kuran-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi.
Sevgi ve kardeşliğin teminatı sloganı ile faaliyetlerini yürüten Anadolu Gençlik Derneği Esenyurt ‘ta gençlere yönelik yapılan çalışmaların yer aldığı sinevizyon gösterimi misafirler tarafından ilgiyle seyredildi.
Gönüllere taht kurdu
Mekke’nin Fethinin 1382’nci Yıl Dönümü vesilesiyle Anadolu Gençlik Derneği Esenyurt Şubesi tarafından, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program Semazenler eşliğinde Abdurrahman Önül’ün ilahileri programa katılan 2000’e yakın Esenyurtlu vatandaşı mest etti. Bugüne kadar 30’un üstünde albüm çıkartan Abdurrahman Önül son çıkardığı “Kerbela” ve  “Medine Gülü” albümlerinden seslendirdiği ilahiler ile gönüllere taht kurdu.
EKM tıklım tıklım

Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanı Abdullah Yılmaz, Anadolu Gençlik Derneği il ve ilçe yöneticileri, siyasi parti  temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.