Emniyet Müdürü uyardı: Aile içi şiddete DİKKAT..!

Emniyet Müdürü uyardı: Aile içi şiddete DİKKAT..!
Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ender 2009 ve 2010 yılında Emniyet Müdürlüğünün ilçede yapmış olduğu çalışmaları ve operasyonlarında başarı sağladıklarını vurguladı. İstatistikler ile açıklama yapan Sevim, “Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Diger su

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ender 2009 ve 2010 yılında Emniyet Müdürlüğünün ilçede yapmış olduğu çalışmaları ve operasyonlarında başarı sağladıklarını vurguladı. İstatistikler ile açıklama yapan Sevim, “Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Diger suçlara göre son bir yılda aile içi şiddet olayları yüzde 100 arttı. Geçen yıl bu oran yüzde 47 iken bu yıl yüzde 85 olarak gerçekleşti..Bu konuda sadece emniyet güçleri degil aile ile ilgili tüm kurumların daha iyi çalışması gerekiyor” dedi.

GPRS sistemi hakkında da bilgi veren Sevim, "Bu sistemle olay yerine ulaşmamız çok daha kolay bir hal aldı. Ancak bu anlamda vatandaşlarımızı da ihbar ve şüpheliler ile ilgili duyarlı ve destekçi olmaya davet ediyoruz. Emniyeti aramaktan çekinmeyin" dedi.

İlgi büyük oldu

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis-Halk ilişkilerini güçlendirmek için düzenlediği Huzur toplantısını dün gerçekleştirdi. Ünsal Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salih Gölcü, Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ender Sevim ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Başkan Yardımcısı Zafer Ercan katıldı

Başkandan yeni Emniyet Binası sözü

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede emniyet mensuplarının zor koşullarda görev yaptığını vurguladı. Işıklar, "Amacımız ilçedeki sorun ve sıkıntılardan şikayet etmek değil. Ne kadar zor koşullarda görev yaptıklarını biliyoruz. Bizler de Silivri Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri çözüm üretmek için elimizden geldiğince yapacağız. Yapıyoruz. Yeni emniyet binası ile ilgili yer sıkıntısı yakın gelecekte çözülecek. İmar uygulamaları yapım aşamasında" dedi.

Kaymakamdan Polis evi müjdesi

Kayamakam Mesut Demirkol ise "Öncelikle bizlerin birbirimize güven duyması gerekiyor. Kurumları ile halkı ile saygı sevgi ve güven duygularının çok gelişmiş olması gerekir. Bu üçü oluşturulduğu zaman zaten sorunları çözüme kavuşturmamak mümkün değil." dedi. Kaymakam Demirkol, çekici sorununa da değindi. Ayrıca polis teşkilatını başarılı operasyonları için de tebrik eden Demirkol, başarılı çalışmalarının devamı için ellerinden gelen kolaylık ve desteği sağlayacaklarını ifade etti. Demirkol, emniyet müdürlüğü binasının ardından hayata geçirilmek üzere bir polis evi projesi olduğunu ve emniyet mensupları için polis evi yapımının da gündemlerinde olduğunu müjdeledi.

Gerçekleştirilen toplantıya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Konuşmaların ardından vatandaşların soruları ve görüşleri alındı.

 

Haber: Fatma Sarıbıyık


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.