"EURO 2016 için endişeler güçlendi"

"EURO 2016 için endişeler güçlendi"
Fransa Futbol Federasyonu başkanı Noel Le Graet, "EURO 2016 için zaten endişeler vardı. Artık görülüyor ki bu endişeler güçlendi" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te dün akşam saatlerinde yaşanan bombalı ve silahlı saldırılar sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.  
Bu yaşanan saldırılar, Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016 öncesi futbol camiasında endişeleri de arttırdı.
 
Konuyla ilgili olarak Fransa Futbol Federasyon Başkanı Noel Le Graet açıklamalarda bulundu. Fransa'nın L'Equipe gazetesine konuşan Graet, şu ifadeleri kullandı: 
"EURO 2016 için zaten endişeler vardı. Artık görülüyor ki bu endişeler güçlendi."  
Fransa'da meydana gelen terör saldırıları futbol dünyasını da etkiledi. Alman Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Löw, "Hepimiz sarsıldık ve şoke olduk" dedi. 
 
Paris'te Stade de France'da oynanan Fransa-Almanya özel maçı sırasında yaşanan patlamalar stattan da duyuldu. Stade de France'da oynanan maç sırasında meydana gelen bombalı saldırının sesi maç 0-0 devam ederken saha içine yansıdı. 
 
Stadın kapısına çok yakın bir noktada yapılan saldırı ve patlamalar nedeniyle stattan hiç bir taraftarın çıkmasına izin verilmedi. 
 
SÜPER LİG'DEN İKİ FUTBOLCU DA ORADAYDI 
 
Beşiktaşlı Mario Gomez ile Galatasaraylı Lukas Podolski de Almanya milli takım kadrosunda yer alıp Stade de France'da bulunuyordu. 
 
İki oyuncu büyük şok yaşadı. Maç sonrasında soyunma odasına giden futbolcular neler olup bittiğini öğrenmeye çalıştılar. Koridor ve soyunma odasındaki ekrandan patlama ile ilgili bilgi aldılar ve yakınlarına iyi olduklarını söylediler.  
 
MAÇTAN ÖNCE ALMAN MİLLİ TAKIMININ KALDIĞI OTELE BOMBA İHBARI YAPILMIŞTI 
 
Karşılaşma öncesinde Almanya Milli Futbol Takımı'nın Paris'te konakladığı otele bomba ihbarı yapılmıştı. Alman kafilesinin kaldığı Molitor Oteli'i boşaltılmış, ihbarın asılsız olduğu anlaşılınca kafile 2 saat sonra otele dönmüştü. 
 
MAÇTAN 5 SAAT SONRA STATTAN AYRILABİLDİLER 
 
Alman Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Löw karşılaşma sonrasında Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kendisi için arka planda kaldığını belirterek, "Hepimiz sarsıldık ve şoke olduk" ifadesini kullandı. 
 
Löw'ün yardımcısı Oliver Bierhoff ise maçın ardından girdikleri soyunma odasında herkesin büyük korku yaşadığını söyledi ve, "Oyuncular şok oldu. Hemen telefonlarına sarılıp bilgi almaya ve ailelerine haber vermeye çalıştılar. Büyük bir belirsizlik, korku ve soyunma odasında garip bir ruh hali vardı" dedi. 
 
Alman ekibinin güvenlik sorumlusu Hendrik Grosse Lefert de Fransız makamları, Fransa Futbol Federasyonu ve olay yerinde bulunan Alman güvenlik 
birimleriyle yakın işbirliği içinde olduklarını dile getirerek, "Oyuncular da olayın bilincinde ve hepsi çok gergin. Durumun daha da tehlikeli hale gelmemesini 
ümit ediyoruz" diye konuştu. Futbol kafilesi tüm tedbirlerin alınmasından sonra maçtan 5 saat sonra stattan ayrılabildiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.