Fener köy merası paylaşılamıyor

Fener köy merası paylaşılamıyor
Edinilen bilgilere göre Arsen Eğitim ve Kültür Vakfı, 15 yıllık bir geçmişe sahip olan firma engelli öğrencilerin engelsiz öğrenicilerle bir arada okuyabileceği bir üniversite kurmak için Avrupa Birliğine projeyi götürdü.

Fener köy merası paylaşılamıyor

  Silivri Fener köy Merası paylaşılamıyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Fener köy merası için geçtiğimiz aylarda İstanbul Üniversitesiyle protokol imzalarken, diğer taraftan da Atlantis Yurt Dışı Eğitim ve Vize Danışmanlığı Şirketi ve Arsen Eğitim ve Kültür Vakfı Fener köy merasına Engelli Üniversitesi yapmak için gerekli çalışmaları tamamladı.

 Resmi yazışmalar tamamlandı

 Edinilen bilgilere göre Arsen Eğitim ve Kültür Vakfı, 15 yıllık bir geçmişe sahip olan firma engelli öğrencilerin engelsiz öğrenicilerle bir arada okuyabileceği bir üniversite kurmak için Avrupa Birliğine projeyi götürdü. Projenin onaylanmasının ardından gerekli maliyetler, yazışmalar da tamamlandı. Eğitim şirketinin yer tahsisi için Milli Emlak’a talep göndermesi ardından kendilerine Fenerköy’de 1907 nolu parsel üzerindeki 400 dönümü köy tüzel kişiliğine, 600 dönümü Milli Emlak’a ait olan yerin gösterilmesinin ardından yine kafalar karıştı. Daha önce Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar geçtiğimiz aylarda mevcut yerin İstanbul Üniversitesine yerleşke yapılması için protokol imzalamıştı. Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren ise karşı çıkmış, köye yeterli bağış ya da arazi göstermedikleri sürece böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söylemişti.

 Kimin dediği olacak!

 Fenerköy’e gelerek Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren ile görüşen Arsen Eğitim ve Kültür Vakfı Ortaklarından Bülent Bahçetepe “Yapacağımız proje Türkiye çağında genişletilecek bir proje. Biz gerekli her şeyi hazırladık. Proje ön kabulünü aldı. Kredi ve finansal desteklerimiz hazır. Fakat Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Elif Bilici Hanımefendi bize “Orayı unutun” dedi. Başka bir üniversiteye vereceklermiş. Ama köy muhtarı öyle demiyor. Şu an ortada net bir şey yok diyor. Belediye Başkanı ile görüşelim istedik ama o da bizimle görüşmedi. Kendisine ulaşmak gerçekten zor mesele” dedi.

 Eren, “Projeyi çok beğendim”

 Merada yapılması düşünülen İstanbul Üniversitesiyle ilgili de kesin bir şey olmadığına dikkat çeken Eren, yeni projeye çok sıcak baktıklarına dikkat çekerek, “Yurt dışı Eğitim Danışmanlığından gelecek heyet gelip araziyi görecekler. Biz köyümüze tabiî ki üniversite kazandırmak isteriz. Bu projeyi de çok beğendim. Yetkililere Silivri Belediyesinden orayı unutun şeklinde bir şeyler demişler. Ardından ben aradım kendilerini ama bana öyle birinin kendileriyle görüşmediklerini söylediler. İstanbul Üniversitesi 1907 ada üzerinde köy tüzel kişiliğine ait yerin de bulunduğu 1000 dönüm arazi içerisinde kampus kurmayacak. Yani şu an ortada kesin bir şey yok. ” dedi.

 Türkiye’de tek olacak

 Öte yandan kurulması planlanan engelli öğrencilerin okuyacağı üniversitenin Türkiye’ de bir örneği daha yok. Eğitim şirketi tüm ülke genelinde benzer projelerinin devam edeceğini vurguluyor. Fenerköy merası için üniversitelerin ve bürokratların çekişmesi önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacağa benziyor.

 

ÖZEL HABER- FATMA SARIBIYIK  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.