Futbola bomba düştü

Futbola bomba düştü
01 Aziz Yıldırım:“Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak.”

Sivas- F.Bahçe maçında şike yapıldı mı? F.Bahçe, Eskişehir’e teşvik gönderdi mi?

Türkiye bu haberle sarsıldı. Aziz Yıldırım dışında, Fenerbahçe yöneticileri Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu da gözaltına alındı.

Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı’nın görüşmesi de teknik takibe takıldı. Ümit Karan, Emenike, Sezer Bülent Uygun, Olgun Peker ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da suçlananlar arasında.

TÜRKİYE dün sabah Cumhuriyet tarihinin en büyük şike soruşturmasıyla uyandı. Aralarında Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 46 kişi dün gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla ilgili olarak isnat edilen suçlar ise herkesi şaşkına çevirdi. “Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak.”Emniyetin hazırladığı ve Hürriyet’in ele geçirdiği bu fezlekede Aziz Yıldırım 1 numarada bulunuyor. İsterseniz şimdi bu operasyonun perde arkasına ve düğmeye basılan zamana bir göz atalım...


Tarih: 13 Mart 2011 Diyarbakır- Adana maçı

13 Mart 2011 tarihinde Diyarbakırspor- Adanaspor karşılaşması oynanır. Bu karşılaşmayı Adanaspor 4-1 kazanır. Ama maçtan sonra federasyona imzasız bir ihbar mektubu gelir. Bu mektupta şike yapıldığı iddia edilmektedir. Federasyon bu mektubu savcılığa gönderir.

Tarih: 13 Nisan 2011 Menajerlik sınavı

Türkiye Futbol Federasyonu 31 Mart tarihinde Futbol Temsilci Sınavı açar. Sınava 118 kişi katılır. Soruların 15’i FIFA, 5’i Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hazırlanmıştır. Sınavı kazanmak için 20 sorudan 14’ünü bilmek gerekmektedir. Sınav sonuçları açıklandığında 6 adayın sınav kağıtlarının tıpatıp aynı olduğu görülür. Kopya çekilmiş, bu 6 aday FIFA tarafından gönderilen soruları önceden almıştır. Federasyon sınavı iptal eder ve Sarıyer Savcılığı’na suç duyurusunda bulunur. Savcılık bu iki olayla ilgili soruşturma açar.

Tarih: 2 Temmuz 2011 İstanbul

Federasyonun ihbarı ve savcılığın araştırmasıyla derinleşen soruşturma sonunda önce menajerlere -ki burada kilit isim Olgun Peker- sonra, menajer-futbolcu-yönetici ilişkilerine uzanan bir zincirin ilk halkaları yakalanır. Ve soruşturma daha da derinleştirilir.
Derinleştirildikçe de “Şike”nin ipuçlarına ulaşılır. İddialara göre futbol kirlenmiştir. Şike, teşvik primi ve zor kullanma futbolun ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ve kulüp başkanlarından yöneticilere pek çok isim bu işin içindedir.

Elde edilen bilgiler masaya yatırılır:

Ligin son haftasında oynanan Sivasspor- Fenerbahçe maçında şike yapılmış mıdır?
F.Bahçe, Eskişehir - Trabzon maçı için Eskişehir’e teşvik primi göndermiş midir?
Ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bilgilendirilir. Önceki akşam, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 6’ncı dönem mezuniyet töreninin ardından 3 saat spor salonundan ayrılmayan Erdoğan’a bu konu ile ilgili bir brifing verilir. Sonunda düğmeye basma kararı alınır.

Tarih: 3 Temmuz 2011 Tüm Türkiye

Sabahın erken saatlerinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım evinden alınır. Ve sonra sırasıyla diğer isimler tek tek önce hastaneye sonra emniyete götürülür. İddialar bununla sınırlı kalmaz.

Yetkisiz menajerler nasıl çalışıyor?

FUTBOL dünyasında yasal olarak çalışan menajerler, bilindiği gibi sınavdan geçerek FIFA lisansı alıyor. Ancak dün başlatılan soruşturma kapsamında adı geçenler, FIFA’dan lisans almadan çalışanlar. Bu menajerler, futbolcular üzerinde hiçbir hakları olmamalarına rağmen faaliyet gösteriyorlar. Hatta, futbolculara yasal olmayan yollarla zaman zaman da tehditle anlaşma yaptırıyorlar ve bu işlerden yasadışı kazançlar elde ediyorlar.

TRABZONSPOR KULÜP BİNASINDA ARAMA / WEB TV

Didik didik aradılar

SABAH saatlerinde 60 ayrı adrese operasyon düzenlenen soruşturma çerçevesinde, F.Bahçe Kulübü’nün Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki başkanlık binası didik didik arandı. Ayrıca, Trabzonspor, Beşiktaş ve Sivasspor kulüp binalarında da arama yapıldı. Gözaltına alınan bazı kulüp yöneticileri, menajerler ve futbolcuların evleri ve çalışma ofisleri de arandı.

Aziz Yıldırım’la görüşen avukatı: Kendisi ve arkadaşları ile ilgili şüphesi yok

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı Rezzan Epözdemir, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çok geniş kapsamlı bir soruşturma yapıldığını belirten Epözdemir, “Gizlilik nedeniyle bilgi vermem mümkün değil. Şike ve teşvik adı altında bir soruşturma. Dosyada gizlilik kararı olduğu için biz de bilgi sahibi değiliz” dedi.

Başkan Yıldırım’ın durumdan hoşnutsuz olduğunu kaydeden Epözdemir, “Üzülmüş. Kendisiyle ve arkadaşlarıyla ilgili hiçbir şüphesi yok. ‘Böyle bir şey mümkün olamaz. Bu durumdan rahatsızım’ diyor” ifadelerini kullandı. Epözdemir, isnat edilen suçların ne olduğunu bilmediklerini ifade ederken, “Ek gözaltı olabilir. Eğer olursa, gözaltı süresi 4 güne uzayabilir” dedi.

Sarı lacivertlilerden açıklama geldi: Fenerbahçe Kulübü bu işlerin içinde olmaz

F.BAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı yönetici ve futbolcuların gözaltına alınması ve kulüp binasının aranmasıyla ilgili olarak sarı lacivertli kulüpten bir açıklama geldi. “Geçmişi şan ve şerefle dolu kulübümüz, tarihin hiçbir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gerçekler ortaya çıksın

“F.Bahçe Kulübü olarak, hukuka ve adalete olan inancımızı bir kez daha tekrar ederken, soruşturmaların bir an önce tamamlanarak gerçeklerin ivedilikle ortaya çıkarılması gerektiğini belirtmek isteriz.”

Yüksel Günay’ın tepkisi: Bu polis devleti, ne şike oldu ki

F.BAHÇE Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, gözaltıların ardından yaptığı açıklamada, “Bu polis devleti. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar” dedi.

Mali İşler Müdürü Yelkovan’ı da aldılar: Kulübün hesaplarını inceleme altında aldılar

ÖZEL Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde F.Bahçe Kulübü’nün başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu’nın yanı sıra Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ile Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan gözaltına alındı. Sarı lacivertli kulübün hesapları da inceleme altına alındı.

Aziz Yıldırım’ı subayların avukatı savunacak

Aziz Yıldırım’ı, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk soruşturmalarında birçok müvekkili bulunan avukat Abdullah Kaya savunacak. Genelkurmay Adli Müşavirliği’nden hakim binbaşı rütbesiyle emekli olan Abdullah Kaya, emekli Tümgeneral Erdal Şenel’in de aralarında bulunduğu bir çok subayın avukatlığını yapıyor.

Serdar Kulbilge- Ümit Karan

Emniyetin teknik takibi sonucu elde ettiği bilgilerin tümü bu iki oyuncunun “Şike operasyonu”nda rol alan isimlerin başında olduğunu gösteriyor. İki oyuncu da ciddi suçlamalarla karşı karşıya.

Olgun Peker (Giresun Eski Başkanı)

Yetkisiz menajerlikle suçlanıyor. İddiaya göre operasyonun başlama düğmesine Peker’in dinlenmesiyme başlanıyor. Peker’in menajerlik adı altında zor kullandığı, bazı futbolcuları kulüplere zor kullanarak götürdüğü iddia ediliyor.

Nevzat Şakar (Trabzonspor Asbaşkanı)

Karabükspor ve Sivasspor maçları için teşvik primi göndermeye çalıştığı iddia ediliyor. Ancak emniyetin kaynaklarına göre Şakar bu girişiminde başarısız olmuş. Trabzonspor Kulübü’ndeki aramanın gerekçesi de bu.

Aziz Yıldırım (F.Bahçe Başkanı)

Soruşturmanın en önemli ismi. Telefon kayıtlarına göre şike olayının içinde, direktif verdiği iddia ediliyor. Bu ifadeler bize ait değil, üst düzey bir yetkiliye ait. Yıldırım operasyonun “Tam içindeki” isim olarak telaffuz ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.