"Gaz bombaları, coplar bizleri yıldıramaz"

"Gaz bombaları, coplar bizleri yıldıramaz"
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, gösterilere müdahale eden polislerin orantısız güç kullanması ile ilgili olarak "Gaz bombaları, coplar ve benzeri zulümler bizleri artık yıldıramaz. Biz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Türk-İş Konfederasyonu tarafından Abant'ta bulunan Abant Palce Otelde düzenlenen ''Başkanlar Kurulu Toplantısı''na katılan Süleyman Çelebi, toplantı öncesinde basın mensuplarının torba yasa tasarısı ile ilgili sorularını cevapladı.

''Torba yasası ilk önce çuvala döndü, ondan sonra da harala döndü'' diyen Çelebi, Türkiye'yi ilgilendiren bütün yasaların bir torbaya konulmasını, aynı referandum sürecinde olduğu gibi bir tehdit olarak gördüklerini savundu.

Torba yasa tasarısında vergi cezası gibi öğrenci affı gibi toplumun temellerini ilgilendiren temel düzenlemelerin olduğunu, bunlara karşı çıkmanın asla söz konusu olmayacağını belirten Çelebi, ''Ama bununla beraber torbanın içerisinde yok yok. Dolayısıyla torba yasanın özellikle emeği ilgilendiren, emeğin hak kayıplarını yok eden düzenlemelerin, torba yasasından geri çekilmesi talebimizi defalarca ifade ettik. Bunun içinde alanlardaydık. Bundan sonra da alanlarda olacağız. Bütçe plan komisyonundan geçti, Meclis gündemine gelirse üzerine bir bardak su içecek halde değiliz. İşçiler çok daha yaygın, etkin eylemlerini bu hafta yapacaklardır. Bunu da hep beraber göreceğiz'' dedi.

Çelebi, bu konuda bütün emek örgütlerinin demokratik tepkilerini ortaya koymaları gerektiğini söyleyerek, ''Burada emek örgütleri arasında ayrım yapmadan, bütün emek örgütlerinin, (sendikalıyım) diyen herkesin, bir sorumluluk içerisinde bu sürece karşı demokratik tepkilerini ortaya koymasını istiyoruz ve talep ediyoruz. Burada (DİSK'in öne çıkması) diye bir hedefimiz yok. Bütün emek örgütleri bu sürece katkı vermelidirler'' diye konuştu.

Müfettişler denetiminin ortadan kaldırılarak bunun memurlar eliyle yürütülmesi gibi çalışanları ilgilendiren ve onların geleceğini karartan düzenlemenin ortadan kalkmaması halinde, eylemlerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:
''Bunu da bugün sayın Bakanımıza çok açık şekilde ifade ediyoruz, edeceğiz de. Ama biz bu yasa geri çekilinceye kadar alanlardan çıkmayacağız. Buradan herkese de çağrıda bulunuyorum. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, işsizler, örgütsüzler yani kendilerinin yaşamlarını ilgilendiren konuya tepki vermeyeceklerse o zaman herkese geçmiş olsun derim. Bu konuda biz doğru önderlik yapmak adına her türlü çabaya varız. Bu konuda mücadele edecek her örgüte de desteğe açığız. Perşembe günü İstanbul'da bütün örgütler bir araya gelerek eylem yapacağız. İstanbul'da ve Türkiye'nin her ilinde.''

Bir basın mensubunun gösterilere müdahale eden polislerin orantısız güç kullanması konusundaki görüşlerini sorması üzerine Çelebi, ''Tek taraflı bir yapı kurgulanıyor. Özgür anlamda kendilerini ifade edenler büyük bir baskı altında tutuluyor. Türkiye'de bu tip hakları elde etmenin bazı bedelleri var'' yanıtını verdi.

Çelebi, bu bedelleri daha önce ödeyen bir örgüt olduklarını da sözlerine ekleyerek, ''Ama bu bedeller ödenmeden de kamuoyu oluşmuyor. Söylediklerimiz zaten diyalogla çözülmüyor. Diyalog yollarının hepsini aradık ve buradan bir netice üretemedik. Bundan sonra da diyalog noktası bitmiştir. Hükümet bu konuda ısrarını sürdürdükçe biz de ısrarımızı bu anlamda sürdüreceğiz. Gaz bombaları, coplar ve benzeri zulümler bizleri artık yıldıramaz. Biz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.