Gül'den Libya'ya yanıt!

Gül'den Libya'ya yanıt!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Libya'daki olaylara bazı Türkler'in karıştığı iddialarına ilişkin, 'Herhangi bir Türk'ün başka bir ülkede, onların herhangi siyasi faaliyetine katılması söz konusu olmaz tabii ki. Hele hele Ortadoğu ülkelerinde buna Türkler çok

Gül, Deniz Ticaret Odası Olağanüstü Meclis toplantısına katıldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
        
Bir gazetecinin, Tunus ve Mısır'ın ardından Libya'da halk ayaklanması yaşandığına işaret ederek, ''Libya'da çok fazla Türk vatandaşı var. Bu konuyla ilgili genel değerlendirmenizi alabilir miyiz? Ayrıca bazı Türk vatandaşlarının ajanlık faaliyeti yürüttüğü konusunda iddiaları var. Kaddafi ile görüştünüz mü?'' yönündeki soruları üzerine Gül, Libya lideri Kaddafi ile bir görüşmesinin olmadığını söyledi.
        
Bu olayları bütün Ortadoğu'da başladığından beri bütün ülkelerin yakından takip ettiğini dile getiren Gül, şunları kaydetti:
        
''Libya'da olanları da yakından, kaygıyla da takip ediyoruz. Çünkü can kaybının olması gerçekten çok üzücü. O bakımdan herhangi bir kardeş kanı dökülmeden bu meselelerin hallolması gerekir ve tabii ki bütün yöneticilerin de halklarının arzularına, dileklerine kulak vermeleri gerekir. Bunu daha önce de söyledim. Libya'da çok sayıda Türk var. Çünkü kardeş bir ülke, aynı zamanda büyük ekonomik yatırımlar yapıyorlar. Türk firmaları da var. Hükümet her kademede, ilgililer her kademede çok yakın takip içinde... olup bitenleri. Daha önceden de bütün bölgedeki ülkeler takip ediliyor. Nerede ne olabilir, nasıl olabilir diye önceden bilgiler alınıyor, gerekli her türlü takip yapılıyor.
        
Dolayısıyla oradaki vatandaşlarımızın en güvenli şekilde tahliyesi için de bütün bakanlıklar, hükümet her türlü çalışmayı yapıyor. Bundan da bilgilendiriyorlar. Ben de yakından takip ediyorum. Herhangi bir Türk'ün başka bir ülkede, onların herhangi siyasi faaliyetine katılması söz konusu olmaz tabii ki. Hele hele Ortadoğu ülkelerinde buna Türkler çok daha dikkat ederler. Dolayısıyla doğru olmadığı kanaatindeyim.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran'da iki Alman gazetecinin serbest bırakılması konusunda İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştüğünü belirterek, ''Biz yaptığımız iyilikleri anlatmayız. Bilenler bilir onu. Ben burada İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a teşekkür ederim'' dedi.
        
Gül, Deniz Ticaret Odası (DTO) Olağanüstü Meclis Toplantısının ardından çıkışta basın mensuplarına ziyaretine ilişkin bilgi verdikten sonra sorularını yanıtladı.
        
Epeydir Deniz Ticaret Odasına gelmek istediğini, ancak bugüne kısmet olduğunu belirten Gül, bugün Türk denizciliğini gözden geçirdiklerini söyledi.
        
Cumhurbaşkanı Gül, ''Gururla söyleyebilirim ki Türk denizciliği giderek güçleniyor. Yapılacak bazı şeyler var, onları dinledik. Bunların hepsiyle ilgili Ankara'da gerekli talimatları vereceğiz. Devletin ilgilileri de buradaydı, onlar da notlar aldı'' dedi.
        
Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, İran'da iki Alman gazetecinin serbest bırakılması konusunda Bild Gazetesinde teşekkür sayfasında girişimde bulunanlar arasında kendisinin adının da bulunduğunu hatırlatarak, bu konuda ne gibi girişimde bulunduğu sorusuna, ''Biz yaptığımız iyilikleri anlatmayız. Bilenler bilir onu. Ben burada İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a teşekkür ederim. Ben de rica ettim, kendisiyle konuştum. Kırmadığı için teşekkür ederim kendisine'' karşılığını verdi.
        
-FENERBAHÇELİLERİ TEBRİK ETTİ-
        
Abdullah Gül, Beşiktaş taraftarı olduğunu hatırlatan bir gazetecinin sorusu üzerine de, ''Ne yapalım, dün herkes gibi biz de maçı izledik. Ben ekrandan seyrettim. Herkes ne yaşadıysa ben de onu yaşadım. Netice de ortada. Hem o tarafa gitti, hem bu tarafa geldi maç. Neticede Beşiktaş taraftarı olarak üzüldüm. Fenerbahçeliler sevindi. Onların da sevinmeye hakkı var. Ama ben de üzüldüm tabii ki. Çünkü alabileceği bir maçı uzun süre de güzel oynadığı bir maçı kaybetmiş oldu kendi sahasında. Ama netice de ortada; 4-2... Tebrik ederim Fenerbahçelileri'' şeklinde konuştu.
        
Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra deniz yoluyla DTO'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.