Haberdar Gazetesi Gündem Böylesi Ancak Dikta Rejimleri altında Olur…

Böylesi Ancak Dikta Rejimleri altında Olur…

“Basını Susturmak Halkı Susturmaktır. Bizi, Sivil Toplum Temsilcilerini Susturmaktır”, diyen Çebi başta yerel basınımızın kendisi olmak üzere siyasi partileri, meslek kuruluşlarını, muhtarları, sendikaları, STK’ları ve halkı BELEDİYE BAŞKANINI KINAMAYA da

 Böylesi Ancak Dikta Rejimleri altında, 28 Şubat’larda Olur…

Uzun bir zamandan beri Büyükçekmece’de kötü yönetimden şikâyetçi olduklarını söyleyen Yerel Katılımı Destekleme Derneği Başkanı Köksal Çebi HABERDAR gazetesine yapılan muamelenin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti.

“Basını Susturmak Halkı Susturmaktır. Bizi, Sivil Toplum Temsilcilerini Susturmaktır”, diyen Çebi başta yerel basınımızın kendisi olmak üzere siyasi partileri, meslek kuruluşlarını, muhtarları, sendikaları, STK’ları ve halkı BELEDİYE BAŞKANINI KINAMAYA davet etti.

 

09.Mart.2012 Cuma günü gazetemizde yayınlanan ve belediye başkanının bize reklâm veren bir kişiye baskı yaptığı haberinin aslında kendisini hiç şaşırtmadığını anlatan Çebi şu noktaları vurguladı:

Tek Adam Yönetiminin Doğal Sonucu…

Öteden beri savunduğumuz “Büyükçekmece’de demokrasi yok, insanların bilgi alma hakkını hiçe sayan antidemokratik bir yönetim, bir TEK ADAM YÖNETİMİ var” tezimiz doğruluk kazanmıştır.

Belediyemizin Verdiği İlan ve Reklamlardan Her Gazete Payını Almalıdır…

Belediyemiz ilan ve reklamlarını hangi kriterlere göre ve hangi mecralarda yayınlatıyor? Yapılan harcamalar ne kadardır? Bu hususta kamuoyunu aydınlatmalıdırlar.

Haber Alma Hakkı İçin Toplumun Tüm Katmanları İsyan Etmeli…

Her ne kadar Gazetenin, başbakanımızla Hasan Akgün’ü aynı kefeye koyan başlığını onaylamıyor isek de İlçemizde yaşayan ve özellikle yerel yönetimlerdeki düzensizliklerden yerel basınımız kanalı ile haber alan herkes, siyasi partiler, meslek kuruluşları, sendikalar, dernekler, muhtarlar, Büyükçekmeceli duyarlı hemşeriler buna tepki vermeli, basınımıza sahip çıkacak demokratik olgunluğu göstermelidirler. Özellikle bölgemizde dağıtımı yapılan gazeteler bu konudaki hassasiyetlerini sergilemelidirler.

Yerel Basınımız Herkes Tarafından Bir Görev Olarak Okunmalıdır.

Kapı Kapı Dolaşarak Abone Yapacağız…

Çok arzu ettiğimiz Yerel Demokrasinin gerçekleşmesi için ilçemizde yaşayan insanların; yerel yönetimlerde neler olup bittiğini, ilçemizin hak ve hukukunun korunup korunmadığını, ihalelerin usulüne uygun yapılıp yapılmadığını, belediye meclisinin ne işe yaradığını takip etmesi bunun için de YEREL BASINI dikkatle ve bir GÖREV olarak okuması gerekmektedir. Bunu sağlamak üzere gerekirse sivil toplum kuruluşları ile kapı kapı dolaşarak bizzat kendimiz abone yapacağız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *