Haberdar Gazetesi Gündem CHP'den Erdoğan'a tam destek

CHP'den Erdoğan'a tam destek

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan hangi isteklerde bulundu?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun, daha önce saat 17.00'de yapılacağı duyurulan ziyareti, Başbakan Erdoğan'ın programındaki yoğunluk nedeniyle saat 19.15'te başladı. Basına kapalı ziyaret 40 dakika sürdü.

AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Faik Öztrak ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Genel Sekreter Haluk İpek de katıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu "geçmiş olsun" ziyareti vesilesiyle AKP'nin yeni genel merkezini de ziyaret etmiş olduklarını ifade ettiği öğrenildi.



Görüşmede Fransa Ulusal Meclisi’nde kabul edilen Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa da gündeme geldi. Başbakan Erdoğan Fransa’ya uygulanacak yaptırımlar konusunda CHP’den destek isterken, Kılıçdaroğlu bu konuda her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Başbakan’ın, CHP’nin Fransa’daki sol sosyalist partilerle iyi ilişkileri olduğunu ve bu konuda CHP’nin söz konusu partiler nezdinde girişimlerde bulunabileceğini söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun ise bu konuda zaten mevcut girişimlerinin bulunduğunu, bu girişimleri daha da sıklaştıracaklarını ifade ettiği kaydedildi.
Görüşmede yeni Anayasa, tutuklu milletvekilleri gibi güncel iç siyasi gelişmelerin gündeme gelmediği belirtildi.
Görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu aracına kadar uğurladı.Ziyaret, AKP genel merkezinin Söğütözü'ndeki binasına taşınmasının ardından CHP Genel Başkanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliğini de taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *