Ardahan ilinin sorunlarına yönelik değerlendirmede bulunan Başkanlar, Dernek olarak bu sorunların giderilmesi adına yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
Ardahan Kültür Evi Dernek Başkanı Tuncer Dağ, programda Ardahan’ın sorunları hakkında değerlendirmede bulunurken konu Kura Nehri’nin yönünün değiştirilmesine gelince, “Gerekirse Kura Nehri’nin önüne çadır kurar, yinede o suyun yönünün değişmesine engel oluruz” dedi.
“Kura’yı kurtarmak için elimizden geleni yapacağız”
TV 2000 de yayınlanan Bizim Köyün Derneği adlı programa katılan Ardahan Kültür Evi Dernek Başkanı Tuncer Dağ, Ardahan’ın sorunlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Dağ Programda yaptığı açıklamalarda şu görüşlere yer verdi; “Ardahan maalesef tanıtımı yapılmış bir ilimiz değil. Ardahan ayrıca çok göç veren bir ilimiz. Ardahanlılar en çok göçü İstanbul’a veriyor. Ardahan’ın şuan ki nüfusu köylerle birlikte 105 bin civarıdır. Dernek olarak Ardahan’ın sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Özellikle Eğitim alanında çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Kura Nehri projesi ile Ardahan başka bir sorunla karşı karşıya kalmıştır. Göle’den doğup Gürcistan üzerinden Karadeniz’e dökülen Kura Nehrinin yönü değiştirilmek isteniyor. Buda tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkının zararına olacaktır. STK olarak ciddi caba içerisine girdik. Maalesef siyasi nedenlerden dolayı bölge milletvekilleri bu konunun üzerinde fazla duramadılar. Proje iktidar milletvekili Orhan Atalay seçilmeden önce planlanmıştı. Muhalefette bulunan milletvekilimiz Ensar Öğüt ise konuyu meclise kadar taşıdı. Kura nehri konusunda top yekûn bir birliktelik kurulmalıdır. Bu konuda halkında tam olarak bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Bu yüzden fazla tepki gösteremiyorlar. Geçtiğimiz yıl Kartal’da ve bazı yerlerde birkaç eylem yapıldı ama maalesef basına yansımadı. Ama biz Kura’yı kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse Kura Nehri’nin önüne çadır kurar, yinede o suyun yönünün değişmesine engel oluruz” dedi.