CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSEL TEKİN B.ÇEKMECE’DEN SESLENDİ!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Evleri ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğince, Büyükçekmece’nin en güzel mekanlarından birisine VAN DEPREMİ HATIRA ORMANI kuruldu. Orman açılışı için bir tören düzenlendi. Hava muhalefeti nedeniyle tören Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Gürsel Tekin’in yanı sıra; Emre Saltuk, Cem Özer, Güler Duman gibi sanatçılarda geldi.
TEKİN SERT KONUŞTU!
Aynı zamanda Toplumsal Eğitim ve Gelişim Dernek Başkanı’da olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuşmasında ‘Somali’deki manzara ile Van’daki manzara aynıdır. Somali’de insanlar açlıktan, Van’da ise soğuktan ölüyorlar. Hükümetimiz en geç 18 Ocak 2012’de bütün vatandaşlarımızın çadırlardan taşınacağını açıklamıştı. Ne yazık ki daha bir kişi bile o bez parçalarından taşınmadı. Bu mudur sizin hizmet anlayışınız? Ama nedense basınımızda da bu durumu göremiyoruz. Sayın Başbakan, Sayın Bakan nerde sizin vicdanınız?’ diye seslendi.
Törende bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ‘İlçemizin en güzel mekanlarından birisinde Van Depremini unutmamamız için bir zeytinlik oluşturduk. Deprem gerçekleştikten 18 saat sonra ben ve ekibim Van’a gittik. Daha sonra tam 8 tır yardım malzemesi gönderdik. Üstelik bu malzemeleri günlerce ekibimiz dağıttı. Birtek bizim malzemeler dağılınca kaos yaşanmadı. Buradan 2 günde 8 tır yardımı toplayan bütün Büyükçekmecelilere teşekkür ediyorum’ dedi.
Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çağlayan Gürsel ormanlık alana dikilen ağaçlar ile ilgili bilgi vererek ‘Ağaçlar daha önce dikildi. Sakın bu hava şartlarında dikildi diye düşünmeyesiniz diyerek bilgi vermek istedim’ diyerek basın mensuplarını bilgilendirdi.
AKM’NİN YARIDAN FAZLASI BOŞTU!
Bu arada törene ev sahipliği yapan Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi salonunun yarısından fazlasının boş olduğu gözlendi. CHP Büyükçekmece, Büyükçekmece Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Evleri organizasyonu ile gerçekleşen törene CHP’lilerin fazla ilgi göstermediği gözlendi. Törene katılımcıların çoğu belediye çalışanlarından ve Büyükçekmece dışından gelen misafirlerden oluşmaktaydı.
