Haberdar Gazetesi Gündem Hikâyeleri yürekleri dağlıyor

Hikâyeleri yürekleri dağlıyor

Hakkari'deki saldırının ardından şehitlerimizin isimleri belli oldu. Türkiye'nin dört bir yanındaki şehit evlerine ateş düştü... HAKKARI'NIN CUKURCA ILCESINDEKI TEROR SALDIRISINDA SEHIT OLAN ASKERLER: (UST SIRA SOLDAN SAGA) JANDARMA ER EYUP COLAKOGLU, PI

Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehitlerin isimleri şöyle:
Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat),
Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer (Konya),
Piyade Astsubay Bilal Özcan (İstanbul),
Piyade Halil Özdoğru (Sinop),
Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan (Çorum),
Piyade Uzman Onbaşı Reşit Eracan (Elazığ),
Piyade Çavuş Koray Özel (Adana),
Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara),
Piyade Çavuş Birol (Sakarya),
Piyade Onbaşı Mesut Cengiz (Hatay),
Piyade Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum),
Piyade Onbaşı Yavuz Çoban (Aksaray),
Piyade Onbaşı Fikret Özer (Samsun),
Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli),
Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin),
Jandarma Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul),
Piyade Er İdris Çam (Kahramanmaraş),
Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep),
Piyade Er (Aydın),
Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta),
Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis),
Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ),
Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı),
Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)

'TA BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca İlçesin’de askeri birliğe teröristlerin ağır silahlarla saldırısı sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek ile ilgili acı haber, ailesine oturdukları Yozgat’ın Söğütlüyayla Köyü’nde verildi.

Yozgat Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar, beraberinde İl Müftüsü Nuh Korkmaz ve sağlık ekibiyle birlikte bugün saat 09.15’de gittikleri Söğütlüyayla Köyü’nde oturan aileye acı haberi verdi.

Jandarma ekiplerinin evin önünde durduğunu gören anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizleri geçirdi. Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz’e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba Abdullah Bek ise evin merdivenlerine düşüp sinir krizi geçirdi.

Kendini yere bırakan acılı anne Elmas Bek’i sağlık ekibi güçlükle sakinleştirdi. Oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan acılı anne Elmas Bek oğlunun ardından ağıt yakarak gözyaşı döktü. Şehit Üsteğmen Murat Bek’in nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı belirtildi.

*******************

10 GÜN ÖNCE KURBANLIK ALMIŞ

Hakkarinin’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 36 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in, ’nın Akşehir İlçesi’ne bağlı Yazla Beldesi’ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Geçer’den geriye bir sosyal paylaşım sitesinde ağustos ayında paylaştığı Çukurca’daki timiyle birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı kaldı.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in acı haberini Yazla Beldesi’nde oturan 60 yaşındaki annesi Fatma Geçer’e, Akşehir Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar ile Yazla Belde Belediye Başkanı Ömer Pınar verdi. Acı haberi alan Fatma Geçer, sinir krizi geçirdi. Fatma Geçer, yakınları tarafından sakinleştirilirken Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası’ndan emekli 65 yaşındaki eşi Mehmet Geçer’in ise 1.5 yıl önce kanserinden yaşamını yitirdiği belirtildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

3 kardeş olan şehit Geçer’in, İstanbul’da oturan eniştesi Bekir Ceylan, "İbrahim Geçer, 16 yıllık evliydi. Eşi Ayşe Geçer, Birleşik Devletleri’nde yaşıyor. Kaynım da yaklaşık 3 yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde kaldı. Yaklaşık 3.5 ay önce astsubaylığa geri döndü ve Hakkari Çukurca’da göreve başladı. 6 Ekim tarihinde de eşi Ayşe Geçer’den şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. 14 yaşındaki oğlu Mehmet Batuhan ile 16 yaşındaki Murat Geçer, annesiyle birlikte kalıyor" dedi.

Şehit Astsubay İbrahim Geçer’in yaklaşık 10 gün önce Yazla Beldesi’ne geldiğini söyleyen Bekir Ceylan, "Yaklaşık 10 gün önce annesinin yanındaydı. Hatta kurbanlık almışlar. Sonra da görev yerine döndü" dedi.

Şehit Geçer’in yarın memleketi Yazla Beldesi’nde toprağa verilmesi bekleniyor.

***********************

TERHİSİNE 50 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Er Koray Özel’in acı haberi, memleketi ’nın Feke İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu.

Feke’ye bağlı Süphandere Köyü’nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel’in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan anne 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel’e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan Özel’i yakınları teselli etmeye çalıştı.

Bu arada Koray Özel’in, uzman çavuşluk sınavına girip başarılı olduğu öğrenildi.

Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel’in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Bu arada şehidin tek katlı ahşap evinine gelen yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi.

Feke Kaymakamlığı’na vekalet eden Saimbeyli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Feke Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akgün Baydar, Feke Belediye Başkanı Ahmet de eve gelerek aileye taziye dileklerinde bulundu.

********************************

5 AYI KALMIŞTI

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, memleketi ’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit onbaşı Çoban’ın terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban’ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, sinir krizi geçirdi. Dürdane Çoban, hazırda bulunan sağlık görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Çoban’ın kamyon şoförü olan babası 50 yaşındaki Ekrem Çoban’ın ise işte olduğu belirtildi.

Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban’ın, bekar olduğu, kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul’un ise Hakkari’de vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Çoban’ın cenazesinin yarın Aksaray’da toprağa verilmesi bekleniyor.

***************************

BİRKAÇ GÜN ÖNCE YEĞENİYLE KONUŞMUŞTU

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit düşen jandarma çavuş Birol Elmas’ın ’daki baba ocağında hüzün var.

Sakarya Merkez Garnizon Komutanı Piyade Albay Kutluay Önay, askeri yetkililer ve beraberindeki sağlık ekipleri, şehit askerin ilçesine bağlı Karakamış Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi iletti.

Oğlunun şehit olduğu haberini evinin bahçesinde alan anne Mübyen Elmas, baygınlık geçirdi. Hazır bekletilen sağlık ekiplerince ambulansa alınan anne Elmas, Sakarya ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Diğer yandan, şehit askerin ilköğretim okulu öğrencisi yeğeni Melisa Elmas, dayısı ile birkaç gün önce telefonda konuştuğunu anlatarak, dayısının kendisinden fotoğraflarını istediğini söyledi.

Dayısının şehit olduğunu duyan Melisa gözyaşlarına boğuldu.

Birol Elmas’ın babasının birkaç yıl önce ettiği, 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

***************************

"OĞLUM OĞLUM GİTTİ"

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt’un ’nin Vize ilçesindeki baba evinde hüzün yaşanıyor.

Pınarhisar Kaymakamı ve Vize Kaymakam Vekili Mevlüt Özmen, Vize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve askeri yetkililer, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin, Çavuşköy’de yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğlunun şehit haberini alan baba Fedai Bozkurt, gözyaşlarına olamayıp, "Oğlum oğlum gitti" diye feryat ederek baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği baba Bozkurt, daha sonra ambulansa alındı. Bu arada teskeresine 5 ay kalan şehit Ufuk Bozkurt’un iki gün önce babasını arayıp, "Baba ben izine gelmek istiyorum" dediği öğrenildi.

DUALARLA ASKERE UĞURLANMIŞ


Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan askerlerden Kırklareli’nin Vize İlçesi’ne Çavuşköy’den er Ufuk Bozkurt’tan geriye, askere gideceği gün köy kahvesinden dualarla uğurlanırken çekilen kamera görüntüleri kaldı. Geçen Şubat ayında çekilen görüntülerde, boynuna bağlayan Ufuk Bozkurt, köy kahvesinde dualarla uğurlanıyor.

Cami imamı, Ufuk Bozkurt için "Allah’ım yolu açık olsun, hayırlısı ile yerine ulaşmasını, vatan borcunu sağ salim tamamlayarak geri dönmesini nasip eyle. Kutsal peygamber ocağına gidip de dönmemek, gelip de bulmamak var. Allah’ım bu kardeşimizi gidip de dönenden, gelip de bulandan nasip eyle" diye el açıp dua etti. Ardından Ufuk Bozkurt, arkadaşları ve köylüler ile vedalaştıktan sonra askere gitti. Şehit er Ufuk Bozkurt’un cenazesinin, yarın Kırklareli’nin Vize İlçesi’ne bağlı Çavuşköy’de toprağa verilmesi bekleniyor.

********************************

EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın evinde yas var. Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin merkez Harmanlar 2. sokakta yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan gözyaşlarına hakim olamadı. Evli 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin Çorum’da yaşayan eşi Pınar Aslan’da gözyaşlarına boğuldu. Garnizon Komutanlığı yetkililerince evin camına Türk Bayrağı asıldı.

*********************************

"CANLARIMIZ BOŞA GİDİYOR" 

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er Mehmet Çetin’in Aydın’ın ilçesine bağlı Beğerli köyündeki evinde yas var.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan ve Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, sağlık görevlileri ile gittikleri şehidin Beğerli köyündeki evinde anne Şerife Çetin ve baba Bekir Çetin’e durumu bildirdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Şerife Çetin, acı haberi aldıktan sonra gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buna bir çare bulun. Bu daha ne kadar gidecek? Daha ne kadar şehit vereceğiz. Canlarımız boşa gidiyor. Üzüntümüz çok büyük. Askerliğinin bitmesine 3-4 ay kalmıştı. Dört gözle yolunu bekliyorduk" diye konuştu.

Şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu, askerliğinin bitmesine 100 gün kaldığı öğrenildi. Acı haberi alan şehidin akrabaları ve yakınlarının eve geldiği görüldü.  

*********************************

"BEN BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUM"

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin ağır silahlarla düzenlediği sonrasında çıkan çatışmada şehit düşen 21 yaşındaki jandarma komando er Süleyman Kalkan’ın acı haberini alan ’nın Yalvaç İlçesi’ndeki ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Anne Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Ben ’Hakkari’ye gitme’ dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. Çukurca’da PKK terör örgütnün düzenlediği saldırıda şehit düşen jandarma komando er Süleyman Kalkan’ın şehit haberini Yalvaç’ın Sücüllü Beldesi’nde oturan ailesine, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, ’ten bir görevlisi ve sağlık ekipleriyle birlikte verdi.

Kalkan Ailesi’nin oturduğu Harmanyeri Mahallesi’ne giden Güler ve beraberindekiler, sokakta komşularıyla birlikte oturan anne Şerif Kalkan’a şehit haberini verdi. Oğlunun şehit düştüğünü o anda öğrenen Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman’ım. Ben ’Hakkari’ye gitme’ dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti.

Sinir krizi geçiren anne Kalkan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Kendisine sakinleştirici vermek isteyen sağlık ekiplerine izin vermeyen acılı kadın, kendini yerden yere attı. Şehit er Süleyman Kalkan’ın kardeşleri 18 yaşındaki İlknur, 15 yaşındaki Ayşe, 13 yaşındaki Burcu ve 10 yaşındaki Murat da gözyaşlarına boğuldu.

Torunu ile aynı ismi taşıyan Süleyman Kalkan ise terörü lanetledi. Oğlu İsa Kalkan’ın 8 yıl önce vefat ettiğini belirten Süleyman Kalkan, "Sabah uyandığımda haberlerde şehitler olduğunu duydum. İçime torunumun şehit olduğu kuşkusu düşmüştü. Ben torunumu yetim büyüttüm. Böyle olsun diye mi büyüttüm?" dedi. Diğer yandan, şehidin evine ve beldenin birçok yerine Türk bayrakları asıldı.

***************************

"OĞLUMUZU VATANA KURBAN VERDİK"

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Mesut Cengiz’in (20) ’ın ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki baba evinde yas var.

Askeri yetkililer, şehit Mesut Cengiz’in baba evine gelerek anne Sultan ve baba Ahmet Cengiz’e acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan anne Sultan Cengiz, gözyaşları içinde "Oğlumuzu vatana kurban verdik" dedi. Şehidin amcası Emin Cengiz ise "Evladımız vatan için şehit oldu. Vatan sağolsun" diye konuştu.

Bekar olduğu belirtilen şehit er Mesut Geçer’in askere 4 ay önce gittiği öğrenilirken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, şehidin baba evine Türk bayraklarının asıldığı görüldü.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Aygen, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Denizciler Belediye Başkanı Eshabil Soydan da şehit evine gelerek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Belediye Başkanı Soydan, yaptığı açıklamada, beldenin kısa süre önce polis merkezine düzenlenen saldırıyla hatırlatarak, "Umarız bu terörün sonu gelir. Hep birlikte bu terörün sonunu getireceğiz" dedi.

***********************

"YETER BU ARTIK"

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan er Mehmet Ağgedik’in (21) ’daki evinde yas var.

Ağgedik’in şehit olduğu haberi 8. Kolordu Komutanlığından askeri yetkililer tarafından, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yaşayan ailesine verildi. Şehit haberinin duyulmasının ardından komşuları tarafından apartmana Türk bayrakları asılırken evi ziyaret eden bazı yakınları fenalaştı.

Ağgedik’in babası Bekir Ağgedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok" dedi. En son pazartesi günü görüştüğü oğlunun 8 aylık asker olduğunu ifade eden Ağgedik, "Milletimizin başı sağ olsun ne yapalım. Yeter bu artık" diye konuştu. Ağgedik’in 3 kardeşin en büyüğü olduğu, askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı, yaz mevsiminde Ağın ilçesinde dedesine tarlada yardım ettiği öğrenildi.  

**************************

"VATAN SAĞ OLSUN"

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki hain terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Halil Özdoğru’nun (41), ’taki baba evine ateş düştü.

Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan, Uzungürgen köyünde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini verdi. Acı haberi duyan şehit uzman çavuşun yakınları fenalık geçirdi.

5 kardeşin ikincisi olan şehit Uzman Çavuş Özdoğru’nun Çukurca’dan önceki görev yerinin Afganistan olduğu ve kısa süre önce Çukurca’ya gittiği öğrenildi. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen şehidin babası Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, "Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin, gücü versin" dedi.

Oğlunun kısa süre önce memleketi Sinop’a izne geldiğini ifade eden anne Şehriye Özdoğru da, "Oğlum Afganistan’da görevliydi. Yeni gelmişti Afganistan’dan. İzne geldiğinde az kaldı, daha doyamadan yeni görev yeri Hakkari’ye gitti, şimdi şehit oldu" diyerek ağıt yaktı. Şehidin evli ve 3 çocuk babası olduğu, ailesinin ise kent merkezindeki askeri lojmanlarda yaşadığı öğrenildi.

*************************

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Fevzi Kazak’ın (21) evinde yas var.

Terör örgütünün Hakkari’de düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan askerlerden Gaziantepli Fevzi Kazak’ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Kazak ailesinin fertleri, sinir krizi geçirdi. Şehitkamil ilçesine bağlı Mahallesi’nde ikamet eden Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer bildirdi.

Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçleri de hazır bekletildi. Acı haberi alan aile fertleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Kazak, evlerinin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşlerini polisler güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını sakinleştirmek için iğne yaptı. Şehit Er Fevzi Kazak’ın 1,5 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.

*******************************

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş İdris Çam’ın (21) ’taki evinde yas var.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ve askeri yetkililer İdris Çam’ın şehit haberini merkeze bağlı Döngele beldesinde yaşayan ailesine verdi. Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin yakınları Ali Çam’ın evine geldi. Bu arada şehidin yakınları fenalık geçirdi.

Şehit babası Ali Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatan sağolsun. Oğlumla ayın 14’inde konuşmuştuk. 19 Ekim’de operasyona çıkacağını söylemişti" dedi. Bu arada şehit kardeşinin fotoğraf albümüne bakan ağabey Cuma Çam gözyaşlarına hakim olamadı.

Kardeşinin terhisine 38 gün kaldığını söyleyen Çam, "Kardeşimle dün konuşmuştum. İyiyiz diyordu. Ben arar hep terhisine kaç gün kaldığını söylerdi. Acımız çok büyük" diye konuştu. Çam’ın 6’sı kız 10 kardeşinin olduğunu ve askere gitmeden önce bir fabrikada çalıştığı öğrenildi.

******************************

BABASINDAN HELÂLLİK İSTEMİŞ

Hakkari Çukurca’da PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerden 21 yaşındaki piyade er Fikret Özel’in ’daki evine ateş düştü. Baba Celal Özel, oğluyla dün konuştukları belirterek, "8 günlük bir göreve gideceklerini söyleyip ’Hakkını helal et’ dedi. Sonra bu acı haberi öğrendik" dedi.

Çukurca’daki saldırıda şehit düşen piyade er Fikret Özel’in acılı haberini ailesine Atakum Kaymakamı Salim Demir ve Merkez Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Şadi Çakır, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Haberi alan aile, yasa boğuldu. Sinir krizi geçiren anne İnci Özel gözyaşlarına boğuldu.

3 çocuk sahibi baba Celal Özel, oğluyla dün konuştuklarını belirterek, "Mart ayında askere gitti. Dün öğleden sonra telefonla konuştuk. 8 günlük göreve çıkacaklarını söyleyip, ’Hakkını helal et’ dedi. Bu süre içinde arayamayacağını söyledi. Ben de kendisine dikkat etmesini söyledim. Sonra bugün acı haberi geldi. Türk milletinin başı sağ olsun" diye konuştu.

Şehidin evi ve bulunduğu mahalle, Türk bayraklarıyla donatıldı.

**************************************

SALDIRIDAN ÖNCE ANNESİYLE KONUŞMUŞ

Hakkari Çukurca’daki 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain saldırıda hayatını kaybeden Er Eyüp Çolakoğlu’nun İstanbul ’daki evine acı haber ulaştı. Saldırının ardından Çolakoğlu’nun Avcılar’daki evine gelen askeri yetkililer, şehadet haberini aileye verdi. Şehit erin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna Türk bayrağı asıldığı ve yakınlarının başsağlığına geldikleri görüldü.

Şehit er Çolakoğlu’nun üvey babası Yaşar Ergin, Eyüp’ün dün akşam annesiyle konuştuğunu söyledi. Ergin, " Annesiyle dün akşam telefonla konuşmuş. Yakın zamanda izine geleceğini söylemiş. Ama şehadet haberi geldi" dedi.

Şehit Er Eyüp Çolakoğlu’nun görev yaptığı birlik, annesiyle yaptığı telefon görüşmesinden bir kaç saat sonra saldırıya uğradı. Şehit erden geriye, görev yaptığı birliğin üs bölgesindeki çekilmiş mevzideki fotoğrafı kaldı. Eyüp Çolakoğlu, 7 aylık askerdi.

*******************************

GECEYARISI AİLESİNİ ARADI

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde şehit olan askerlerden Er Yunus Yılmaz’ın, ’daki baba evine ateş düştü. Şehit er Yılmaz’ın dün gece babasını arayarak, "Baba operasyona çıkıyoruz. Hakkını helal et" dediği öğrenildi.

Şehit er Yılmaz’ın Ankara Pursaklar İlçesi’ndeki baba evine gelen askeri yetkililer, şehit olduğu haberini aileye verdi. Şehit erin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna ve mahalledeki bazı evlere Türk bayrağı asıldı.

Taziyeleri kabul eden şehidin babası Hasan Yılmaz, artık akan kanın durması gerektiğini belirterek, "Yeter artık, ne gerekiyorsa, ne yapılması lazımsa yapılsın. Artık yüreklere ateş düşmesin. Bu hainleri temizlesinler. Meclisteki ’li milletvekillerinin aldığı maaşlar haram olsun. ’te terörist istemiyoruz. Herkes aklını başına alsın, sabrımız tükendi" dedi.

Baba Yılmaz, oğlunun dün gece saat 02.00 sıralarında kendisine aradığını belirterek, "Bana ’Baba operasyona çıkıyoruz’ hakkını helal et. Sıkıntılı bir durum var gibi. Dua edin, operasyondan dönünce haber veririm’ dedi. Dün gece gözüme girmedi. Sabahta oğlumun şehit haberiyle uyandım" diye konuştu.

Şehidin dayısı Yusuf Karcı ise isyan ederek, "Şu hainlere söyleyin, biz bitmeyiz, biz yorulmayız, ayağı düşmeyiz. Bir ölürüz bin doğarız. Onlar bizi yok edemez" dedi.

Şehit er Yılmaz’ın 4 kardeşten en küçüğü olduğu ve 4 ay önce askere gittiği öğrenildi. Acemi birliğini Isparta’da yapan Yılmaz’ın, bir ay önce Hakkari’ye gittiği belirtildi. Sivil hayatta bir işyerinde ile çalıştığı öğrenilen Yılmaz’ın, vatani görevini tamamladıktan sonra evlenmek istediği kaydedildi.


*******************

1 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Çukurca’da şehit olan uzman çavuş Reşit Ercan’ın Elazığ’ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

1 yıllık uzman çavuş olduğu belirtilen Ercan’ın 1 ay önce amcasının kızı Güllü Ercan ile nişanlandığı öğrenildi.

Acı haberi alan Ercan ailesinin fertleri fenalık geçirdi. 5 çocuk babası İsrafil Ercan ile kardeşleri fenalık geçirdi. Aileye eve giren sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

*******************

ACI HABER 'İ YASA BOĞDU

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 24 askerden piyade er Ahmet Tuncel’in acı haberi, Bitlis’in Mutki İlçesi’ne bağlı Çığır Köyü’nde oturan ailesini yasa boğdu.

Mutki’nin Çığır Köyü’nde oturan şehit Tuncel’in ailesi, acı haberi sağlık ekibi eşliğinde evlerine gelen askeri yetkililerden aldı. Haberi duyan şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel, sinir krizi geçirdi. Kendilerini yerden yere atan ve kendilerine getirilemeyen Mehmet Baki ve Perihan Tuncel çifti, yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut, hastaneye giderek burada şehidin anne ve babasına başsağlığı diledi.


*******************

ŞEHİT ASTEĞMENİN KÖYÜNDE YAS VAR

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde şehit olan Piyade Asteğmen 27 yaşındaki Bilal Özcan’ın acı haberi, ’in Pazaryeri İlçesine bağlı Dereköy’deki baba evini yasa boğdu. Dereköy’de oturan baba Ali Osman Özcan ile anne Sadiye Özcan, oğulları asteğmen Bilal Özcan’ın şehit olduğu haberini akşam saatlerinde Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ile birlikte evlerine gelen Bilecik İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlendirilen Yarbay Hünkar Keleş’ten öğrendi.
Şehit haberine alan Özcan çifti gözyaşına boğuldu. Fenalaşan anne Sadiye Özcan’a 112 Acil Servis ambulansında görevli sağlık ekibi müdahalede bulundu. Şehidin babası Ali Osman Özcan ve annesi Sadiye Özcan’ın oturdukları Dereköy’deki iki katlı evlerinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Şehit Piyade Asteğmen Bilal Özcan’ın Konya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olduğu, bir yıl önce Betül Özcan ile evlendiği, İstanbul Merkez Mahallesi’nde oturdukları ve eşinin hamile olduğu belirtildi.

Yakınları, anne ve babasının şehit asteğmeninin Bilecik’te, eşi Betül Özcan’ın ise İstanbul’da toprağa verilmesini istediğini belirterek, "Aileler arasında görüşmeler sürüyor. Şehidimiz ya Bilecik’te ya da İstanbul’da toprağa verilecek" dedi.

*******************

VALİ VE KOMUTANLAR ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU



Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sırasında şehit düşen piyade onbaşı Mesut Kazanç’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Sebahattin Öztürk, her karış toprağın kanla sulanarak bugüne kadar gelindiğini söyledi. 9’uncu Kolordu Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, 4’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Akgün, Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Merkez İlçe Kaymakamlı Şenol Esmer, Emniyet Müdürü Halit ile birlikte merkez Palandöken ilçesi Konaklı mahallesine giden Vali Sebahattin Öztürk, şehit askerin amcası Rafet Kazanç’a başsağlığı dileğinde bulundu.

Sabır dileyen Vali Öztürk, hastanedeki tedavisi tamamlanan şehit babası Şevket Kazanç’ın gelmesini bekledi. Doktorlar nezaretinde evine getirilen Şevket Kazanç’ın yanına oturan Vali Öztürk, şehitlere rahmet dileğinde bulundu. Ziyaret sırasında Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar’ın duasına amin diyen vatandaşlar, terör belasınını son bulmasını diledi. Şehit asker Mesut Kazanç için 20 Ekim günü öğlen namazını müteakip Lalapaşa Camiinde cenazı namazı kılınacak. Namaz sonrası şehit askerin naaşı doğup büyüdüğü Konaklı Mahallesinde toprağa verilecek.


*******************

EVLAT ACISI KARAMÜRSEL'E DÜŞTÜ

Valisi Ercan Topaca, Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal’ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Vali Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Dilbaz, Kaymakam Celil Ateşoğlu, ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail ’la Hakkari’deki hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal’ın Karamürsel’in Yalakdere köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Topaca, çok büyük acı yaşadıklarını belirterek, şehit ailesinin acısının da çok taze olduğunu söyledi. Bu memleket için herkesin vatani görevini yaptığını ifade eden Topaca, şöyle devam etti: "Bizim dinimizde hem de kültürümüzde vatan millet sevgisi her şeyin üstünde olan bir sevgidir.

Dün akşam haince bir saldırı neticesinde 26 askerimizi kaybettik. Hakkın rahmetine kavuştular. Hepsine Allah rahmet eylesin. Evlat acısı çok büyük bir acı. Bunu Allah kimseye yaşatmasın. Yaşandığı zaman da bu memleket için güzel bir şekilde ölmek şahadet şerbetini içmek de çok önemli bir şey. Allah izin vermediği sürece olmaz, herkesin bir alacağı nefes, herkesin yaşayacağı bir . Bu acıları kolay atlatan bir milletiz." "Bu ortamda tüm vatandaşlarımıza halkımıza yakınlarına soğukkanlı olmalarını tavsiye ediyorum" diyen Topaca, bu ortamda toplumu tahrik etmek isteyenlerin olabileceğini vurguladı.

Terörle mücadelenin devletin güvenlik kuvvetlerinin işi olduğuna dikkati çeken Vali Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun dışında sokaktaki vatandaşımızın hissiyatını tepkisini belli ölçülerde gündeme getirmesi doğal. Ancak vatandaşlarımızın tahriklere kapılmamasını, soğukkanlılıkla olayları değerlendirmesini, terörle mücadele konusunda devletimize, güvenlik kuvvetlerimize herkesin elinden gelen yardımı göstermesini istiyorum. İnancımıza dinimize göre ölüm olayı meydana geldiği zaman yapılacak şeyler bellidir. O ölçülerde o sınırlarda kalmak suretiyle bu kardeşimizi inşallah edeceğiz." Terörle mücadele konusunda devletin gerekli açıklamayı yaptığını belirten Topaca, bu konuda hiçbir kesinti olmadan en etkili bir şekilde mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Bu arada, Şehit Güldal’ın yarın öğleden sonra ’da yapılacak törenin ardından cuma günü öğle vaktinde Karamürsel’deki Mürselpaşa Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından ailenin isteği üzerine Yalakdere’deki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi. Bu arada Karamürsel-Yalakdere köyü arasında çalışan minibüslerin de Türk bayrakları astığı görüldü.


*******************


AĞRI’DA ŞEHİT ACISI


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Ramazan Akın’ın (20) Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Aşağı Yenigün köyündeki evinde hüzün yaşanıyor. Şehitlik haberi Aşağı Yenigün köyü muhtarı olan baba Mehmet Akın’a yetkililerce iletildi. Haberin duyulmasının ardından Şehit Ramazan Akın’ın baba evi bayraklarla donatıldı ve taziye ziyaretlerine gelenlerle doldu. Bu arada, 8 aylık asker olduğu öğrenilen ve yedi çocuktan ikincisi olan Ramazan Akın’ın ağabeyi Taner Akın’ın hafta sonu nişan töreni yapacağı öğrenildi.

*******************

ŞEHİT ACISI ARTVİN’E DE DÜŞTÜ 


Ülkenin  yüreğini yakan şehit acısı Artvin’in Yusufeli İlçesi’ne de düştü. Hakkari’de şehit olan jandarma piyade onbaşı Soner Ateşsaçan’ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran ve Jandarma Alay Komutanı Albay Alper Sır ile bazı yetkililer, ailenin yaşadığı Özgüven Köyü’ne giderek acı haberi verdi. Baba Mehmet ve anne Fatma Ateşsaçan ile kardeşleri feryat etti, küçük kardeşlerini kaybetmenin acısıyla gözyaşı döktü. 6 çocuklu ailenin en küçüğü olan 20 yaşındaki Soner Ateşsaçan’ın, 6 ay önce askere gittiği ve eğitiminin ardından da Hakkari Geçitli Dağ Komando Tugayı’nda sıhhıye görevlisi olarak göreve başladığı öğrenildi. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olduğu öğrenilen piyade onbaşı Soner’in, sayfasında da, bir kadın askerin gözyaşı görüntüsüne yer verdiği gözlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *