Vatandaşları çileden çıkartan bu trafik kaosu, Esenyurt Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında, iktidar ve muhalefet meclis üyelerine gelen yüzlerce şikâyet nedeniyle gündeme alınarak çözüm arayışına gidildi.
Çözüme engel benzin istasyonu
Son yıllarda İstanbul’un en hızlı gelişen ve büyüyen ilçelerinin başında gelen Esenyurt ‘ta vatandaşları isyan ettiren trafik çilesinin çözümü için başlanan meydan kavşak inşaatı rant için durduruldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan kavşak projesi, Cumhuriyet Meydanında faaliyet gösteren bir benzin istasyonunun ticari kaygıları nedeniyle 4. idare mahkemesine verdiği mevcut proje dışında yanlış kanaatler sunması neticesinde yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Geciken adalet “ bu nasıl adalet” dedirtti
Uzun süren mahkeme ve duruşmalar, Esenyurt ‘ta yaşayan vatandaşların “bu nasıl karar, bu nasıl adalet, bir kişi yüzünden binlerce insan çile çekmek zorunda değil” gibi serzenişlerde bulunmasına neden oldu.
Kavşak projesini durdurma kararı, araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu, Tem bağlantı noktasının olduğu, Cumhuriyet Meydanını kullanan sağlık kurumları, itfaiye hizmetleri, Kaymakamlık, Belediye, Okullar, Emniyet ve çok sayıda hizmet kurumunun şikâyetlerine sebep oldu.
Rant için kentin merkezi kilitleniyor
Benzin istasyonunun rantı için kentin merkezini kilitleyen trafik kâbusu, Esenyurt Belediyesi meclis üyeleri tarafından belediye meclis toplantısında gündeme alınarak ulaşım ve hukuk komisyonlarına havale edildi.
Esenyurt’lu vatandaşlar kamu yararına olacak ve trafik çilesini ortadan kaldıracak, bu proje için şimdi dört gözle geciken adaletin sonuçlanması bekliyor.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *