CHP’li Yöneticiler Yerel basınla buluştu
Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Erdoğan Toprak, CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayları, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve çok sayıda yerel basın mensubu katıldı.
Şahin; “El mi yaman Bey mi yaman 4 haziranda göreceğiz”
Toplantıda konuşma yapan CHP İl Başkanı Bahri Şahin; “Geriye dönük 70 günlük süre içersinde yaklaşık 400 anket yaptırdık. Her ankette İstanbul İl olarak Cumhuriyet Halk Partisinin oylarının bir bir buçuk puan yükseldiğini görüyoruz. İktidara yürüyen bir partinin milletvekili adayları, yöneticileri, il başkanı ve il başkan yardımcılarıyla berabersiniz. 13 haziran sabahı sizlere söylüyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisinin tek başına iktidarıyla yine bu masalarda kahvaltı ediyor olacağız. İstanbul da olağan üstü bir kampanya yürütüyoruz. Biz bir tane bilbord asıyoruz. Rakibimiz 30 tane asıyor. Biz 10 tane broşür dağıtıyoruz. Rakibimiz 2 bin tane dağıtıyor. Biz bir tane araçla dolaşıyoruz. Onlar 40 tane araçla dolaşıyor. Ama samimiyetle söylüyorum ki, Cumhuriyet Halk Partisine duyulan ilgi, alaka, samimiyet, muhabbet ve sevgi ile tüm yurttaşlarımız akın akın miting alanlarına geliyor. İl Başkanlığı olarak 4 haziranda Kazlı Çeşme mitingin düzenledik. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Kazlı Çeşmede İl Başkanlığı tarafından miting düzenliyoruz. Bundan önce Çağlayan meydanı ve Anadolu yakasındaki alanlar kullanılmış. Kazlı çeşme ilk defa kullanılacak Cumhuriyet Halk Partisi tarafından. Siyaset bir iddia işidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz iddiamızı ortaya koyuyoruz. Kazlı çeşme alanında AKP daha önce miting yapmış. Kaç kişi toplamışsa, bütün alanı hesaplattık. Bütün alana kaç bin kişi girer diye baktık. Yaklaşık 450 – 500 bin kişi giriyor. Ben İstanbul İl Başkanı olarak bütün örgüt arkadaşlarım adına yerel ve ulusal basın temsilcilerine buradan söz veriyorum. 4 haziranda o Kazlı Çeşme mitinginde 600 bin kişiden az insan olursa 5 haziran sabahı oturup basın toplantısı yapacağım. Bu kadar iddialı söylüyorum bütün İstanbul oraya yığılacak. Hemen arkasından da AKP orada miting yapacak. El mi yaman bey mi yaman, paramı konuşacak örgütmü konuşacak, güç mü konuşacak, inanç mı konuşacak 4 haziranda ki mitingde göreceğiz” dedi.
Toprak; “Susturulan basının gücü olacağız”
İl Başkanı Bahri Şimşek’in ardından konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yerel basınla bir araya gelinilen bu toplantıyı “geç kalınmış” bir toplantı olarak olarak değerlendirdi. Seçim yoğunluğundan yerel basına destek olamadıklarını, ilanlar konusunda eksik kaldıklarını ifade eden Toprak “Yerel basının ilanla geçindiğini çok iyi biliyoruz. Ama ulusal basındaki matbu gazetelere bile ilan veremedik. Örgütlerimize destek olmaya çalışıyoruz Bazen parasını verdiğimiz yerlerde bile ilanlarımız, reklamlarımız geri çevriliyor, indiriliyor. Bir korku imparatorluğu var. Buna inşallah son vereceğiz. Susturulan basının gücü olağız. İktidara en hazır partiyiz. Projeleri olmadığı için bizlere saldırıyorlar. İstanbul’u baştan sona reklamlarla donatacak gücümüz, paramız yok. Ama halkla çok sağlam gönül bağımız var” dedi.
Oran: “12 Hazirandan sonra basın eski gücüne kavuşacak”
Toplantıda söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 12 Haziran’dan sonra basının eski gücünü kazanacağını ifade etti. Oran konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sosyal devlet erozyona uğramış durumda. Hukuk guguk olmuş. Medya desen aynı durumda. Demokrasi ayıbı yaşıyoruz. Bakınız Bülent Arınç örneğine. Kendisine demokrasi ne diye sorsak “Seks ve alkol” der. Başka bir şey bilmiyor. Ülkemiz tam demokrasi ile yönetilen ülkeler arasında sıralamada bile değil. Biz engelleyici cezalandırıcı olmayacağız.” Dedi.
Gazeteci meslektaşlarıyla bir araya gelen CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Oktay Ekşi’de yerel gazetecilerin sorunlarını bildiği ifade ederek, konuyla bizzat ilgileneceğini söyledi.
Haber: Fatma Sarıbıyık