Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak olaylarında milletin basiretli davrandığını ve bundan sonraki süreç te de basiretli davranacağından emin olduğunu kaydederek, “TBMM inşallah Salı’dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak sokakları bu Vandallardan süratle temizleyecektir. Tabi bu konuda tüm siyasi partilerin, tüm STK’ların, hükümete gerekli desteği sağlamasını bekliyorum. Parlamentoda kim destek verir kim destek vermez bunları da göreceğiz. Orada da herkes iyot gibi çıkacak. Bugünler birliğe, beraberliğe, dayanışmaya her şeyden çok ihtiyaç duyulan günlerdir. Diğer bütün hesaplar, çekişmeler, farklılıklar bir kenara bırakılarak ülkenin ve milletin bekası için herkes sorumluluk üstlenmeli ilgililere bu konuda destek vermelidir” diye konuştu.
Rize Valiliği tarafından organize edilen ve STK temsilcilerinin hazır bulunduğu akşam yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, sokak olaylarına değinerek Türkiye’nin bu badireleri atlatacağını vurguladı.
Bu süreçte safını ülkenin ve milletin yanında değil de vandallığı, saldırganlığın, haydutluğun ve hainliğin yanında tutanların alınlarındaki bu kara lekeyi sonsuza kadar temizleyemeyeceğini belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olarak siyasi partiler nezdinde tarafsız bir konumdayım ama ülkemin ve milletimin çıkarları söz konusu olduğunda benim safım, benim tarafım gayet nettir, bellidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin ve milletimin çıkarları ne gerektiriyorsa benim tarafım o olacaktır” diye konuştu.
-“PARALEL YARGI YARGIYA GÖNDERİLENLERİ ENTERESAN GEREKÇELERLE SALIVERMEYE BAŞLADI”-
Türkiye’yi IŞİD’i destekleyen ülke olarak lanse etmenin vatanseverlik anlayışıyla bağdaşmayacağının altını çizen Erdoğan, “İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Türkiye Cumhuriyeti’ne bu yakıştırmayı yapanlar alçaktır, vatan hainidir. Bizim bugüne kadar IŞİD’e herhangi bir desteğimiz söz konusu olmamıştır. Hiçbir terör örgütüne ne olursa olsun böyle bir destek bizim ne fikriyatımızda ne inancımızda olmaz, olamaz” dedi.
Bölücü terör örgütünün sokaklardaki Vandallarının neler yaptığının görüldüğünü kaydeden Erdoğan, “Ve bundan sonraki süreç şuana kadar olduğu gibi devam etmeyecek” ifadesini kullandı.
Siyasi partilerin, STK’ların ve medyanın ilkeli olması gerektiğini belirten Erdoğan, “Bakın şuanda sokak eylemleri var diye, sokak eylemleri; çözüm sürecini, hükümeti, barış ve istikrarı hedef alıyor diye bazı medya kuruluşları ve bazı kalemler terör örgütünü övecek kadar alçaldılar. Paralel yapı, son derece ırkçı bir zihniyete sahipken sırf bu olaylar var diye terör örgütünün sempatizanı oluverdi. Bu ülkede 30 yıldır kan akıtan terör örgütü paralellerin, bazı medya kuruluşlarının ve bazı kalemlerin sempatik örgütü oluverdi. Paralel yargı ne yazık ki yargıya gönderilenleri enteresan gerekçelerle salıvermeye başladı. Böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.
-“BU ÇOK BAYAT BİR OYUN”-
1960 darbesi öncesi ne yapılıyorsa bugün de aynısının yapılmak istendiğini belirten Erdoğan, “1980 darbesi öncesi ne yapılıyorsa bugün de aynısı yapılıyor. Önce bir kesimi sokağa döküp, vandallıkla, saldırıyla, terörle diğer vatandaşlarımızı tahrik ediyorlar. Evvela güvenlik kuvvetlerine daha sonra sokaktaki masum vatandaşlara saldırarak kendilerine bir muhatap oluşturmaya çalışıyorlar. Böylece birbirine husumetle bakan, birbirine sopayla, silahla saldıran bir ülke iklimi oluşturmaya çalışıyorlar. Bu çok bayat bir oyun, bu çok bayat bir senaryo. Milletimiz neyin ne olduğunu gayet net olarak görüyor ve bu oyunlara düşmüyor. İnşallah bundan sonra da hiç düşmeyecek. Milletimiz bu tezgahı bu oyunu çok iyi gördü, gerisindeki niyeti çok iyi çözdüğü için bugüne kadar basiretli davrandı” diye konuştu.
-“ORADA DA HERKES İYOT GİBİ ÇIKACAK”-
Milletin bundan sonraki süreçte de aynı basiretle davranacağından emin olduğunu kaydeden Erdoğan, “TBMM inşallah Salı’dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak sokakları bu Vandallardan süratle temizleyecektir. Tabi bu konuda tüm siyasi partilerin, tüm STK’ların, hükümete gerekli desteği sağlamasını bekliyorum. Parlamentoda kim destek verir kim destek vermez bunları da göreceğiz. Orada da herkes iyot gibi çıkacak. Bugünler birliğe, beraberliğe, dayanışmaya her şeyden çok ihtiyaç duyulan günlerdir. Diğer bütün hesaplar, çekişmeler, farklılıklar bir kenara bırakılarak ülkenin ve milletin bekası için herkes sorumluluk üstlenmeli ilgililere bu konuda destek vermelidir” diye konuştu.