HAKKIMIZI KİMSELERE YEDİRMEYİZ!

HAKKIMIZI KİMSELERE YEDİRMEYİZ!
Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında beş kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz de yer aldı.

Kocagöz’ün tutuklanması üzerine Antalya Adliyesi önünde bir araya gelen CHP heyeti 'Hukuksuzluğa son verin' çağrısı yaptı. CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, “Kepez halkının hakkını kimselere yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki direğin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesine sebep olmasına ilişkin soruşturma sürüyor. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar mahkemeye sevk edildi. Beş kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, sekiz kişi hakkında adli kontrol kararı verildi ve bir kişi serbest bırakıldı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Kepez Belediye Başkanı seçilen CHP’li Mesut Kocagöz de tutuklananlar arasında yer aldı. Kocagöz, teleferiğin bağlı olduğu ANET’in genel müdürü olduğu döneme ilişkin suçlanıyor. Tutuklanan Mesut Kocagöz, mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol, Megatower Serdar Tezcan ve Serkan Yellice’ye “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlaması yöneltildi.

Demokrasiye sahip çık

CHP'li Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasının ardından CHP'liler ayağa kalktı. Antalya Adliyesi önünde bir araya gelen CHP heyeti bir açıklama yaptı. Açıklamada, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır konuşma yaptı. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, demokrasiye sahip çıkmanın ve verilen oylara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Kamacı, “Demokrasiye sahip çık, verdiğin oylara sahip çık” ifadelerini kullandı.

Acı bir olay yaşandı

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır ise konuşmasında yaşanan acı olayı ve sonrasında gerçekleşen süreci anlattı. Başarır, “Çok acı bir olay yaşandı. Haberi aldıktan sonra yaklaşık 26 saat boyunca kurtarma çalışmalarına katıldık. Tek isteğimiz oradaki vatandaşlarımızın kurtarılmasıydı. Ancak dinlenmeden ifade almak için çağırıldı ve sonra aniden altta ekip otosu aşağıda bekliyordu. Bilgi edinmek için çağırılan belediye başkanımız haksız bir şekilde tutuklandı” diye konuştu

Hukuksuzluğa son verin

“30 yıl sonra yüzde 50 ile seçilen belediye başkanımıza hazımsızlık vardır” diyen Başarır, “Artık seçilen belediye başkanlarımıza mahkemeler birilerinin baskısıyla karar vermesin. Değerli yargıçlara sesleniyorum, bu hukuksuzluğa son verin. Belediye başkanı seçilmiştir, onun yeri hapishane değil belediye binasıdır. CHP olarak gerekirse belediye adliye önünde günlerce nöbet tutarız. Anlımızın akıyla kazanmış olduğumuz mazbatayı hukuksuz bir kararla teslim etmeyiz. Dosyayı okuyun, delillere bakın" ifadelerini kullandı. Başarır, "İstifadan sonra 3 kez bakım yapılmış. Sanayi teknoloji onay vermiştir. Antalya’nın Kepez halkının hakkını kimselere yedirmeyiz” ifadelerini kullandı. Kocagöz'ün tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz" açıklamasını yapmıştı.

TEK SORUMLU BEN MİYİM!

Bu arada “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün verdiği ifade ortaya çıktı. Kocagöz ifadesinde, belediye başkan adaylığı için 28 Kasım Aralık 2023'te ANET A.Ş.'deki görevinden ayrıldığını, genel müdürlüğü döneminde bakımların eksiksiz yapıldığını söyledi, bu döneme ait bakım belgelerini savcılığa sundu. İstifa ettikten sonra 2024 yılında yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlara ilişkin bir bilgisi olmadığını bildiren Kocagöz, hazırlanan ön bilirkişi raporunu da hatalı bularak, "Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.