Hastalıklı psikoloji

Hastalıklı psikoloji
Metropol araştırma şirketi başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, CHP’nin başarılı olduğu kanısında. “Oylarını yüzde 21 oranında arttırdı. Dünyanın hangi ülkesinde yüzde 21 artış başarısızlık olarak anılır. 5 puan yüzde 21’dir, milletvekili sayısı da yükseldi, o

CHP’nin yeni söylemine karşı Kılıçdaroğlu’nu yıpratmak isteyenlerin “CHP başarısız” dediğini savunan Sencar, şu değerlendirmeleri yaptı:

“CHP bu seçimin 3. seviyede başarılı partisidir. Birinci BDP, ikinci AKP. Böyle bir olaydan hemen sonra tartışma ortamı üretmek partinin kamuoyundaki imajını aşağı doğru çekmekten başka bir işe yaramaz. Bunu normal kongre sürecinde tartışmak gerekir. 26 değil 28 olsaydı da, hatta yüzde 30 da olsaydı bahane bulurlardı tartışma açmak için. CHP’den bir miktar seçmen MHP’ye kaçmıştır. Ama asıl AKP, DP ve diğer bazı partilerdeki milliyetçi kişiler MHP’ye siyasal suikast uygulandığı algısıyla geri döndüler. CHP’den büyük oranda kaçış yok. Kılıçdaroğlu bir taktik hata yaptı, Kürtlerden oy alacağım diye özerklik meselesini zamansız gündeme getirdi. Ege’de, Akdeniz’de oy yükselmesine engel oldu. O tartışma açılmasaydı CHP’nin oyu yüzde 28’lere çıkacaktı. Kürtlerden oy alamayacağı halde Kürtlerle ilişkiye girmesi siyasal hataydı. O hatayı yapmasaydı 145 milletvekili çok rahat alacaktı. Özerklik konuşmasını kim söylettiyse, onun peşine düşsün Kılıçdaroğlu. Kendisi söylemediyse, kötü niyetli bir danışmanın, arkadaşın kurduğu tuzaktır. Kılıçdaroğlu’nun vaatleri konusunda da yeterince inandırıcı olmadığı kanısındayım. Aile sigortası en başarılısıydı, orada da yeterince inandırıcı olamadı. Ayrıca Kılıçdaroğlu nun başarısız kılınması için pek çok kişinin çalıştığı ve CHP’ye oy vermediği kanısındayım. Kılıçdaroğlu, Baykal’a, parti örgütüne vefasızlık yaptı, diyorlar. CHP’nin klasik bir oy kitlesi var. Öz seçmeni dışındaki gruplara açılmaya mecburdur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.