Hedef 50 binlik planlı ÇATALCA

Hedef 50 binlik planlı ÇATALCA
Cem Kara "uzun uğraşlarımız ve haklı itirazlarımız sonucunda İSKİ Yönetmeliği değiştirilerek 23.738 kişilik Çatalca planı yerine 50.242 kişilik bir Çatalca’nın planı yapıldı. Aynı şey Karacaköy, İhsaniye, Kabakça için de geçerli. Oralarda da plan nüfusu i
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, geçtiğimiz akşam Oklalı Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Oklalı Köy Kahvesi’nde yapılan halk toplantısında Başkan Cem Kara, “bu bir dertleşme, karşılıklı sorunları dinleyip çözüm üretme toplantısıdır, herkes istediği konuda fikir beyan edebilir” dedi.
 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, köylerde düzenlemiş olduğu toplantılara devam ediyor. Gerek imar planları olsun, gerek belediyenin çalışmaları olsun vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Başkan Cem Kara, belediye çalışmaları hakkında yetkili kişi olarak bilgi verirken, sorunları da birinci ağızdan dinliyor. 
Oklalı Köy Kahvesi’nde yapılan toplantıda Başkan Cem Kara, ilk olarak vatandaşların sorunlarını dinledi, ardından soruları cevaplandırdı.
 
Vatandaşların en büyük sorunun imar ve bununla beraber gelen işsizlik olduğunu belirtmesi üzerine, Başkan Cem Kara; “geçtiğimiz Temmuz ayında ilçemizi ziyaret eden Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’ya da durumu belirttiğimizde, yani imarsızlık neredeyse işsizliğin önüne geçti dediğimizde, Valimiz de bir hayli şaşırmıştı. Ama durum ortada, özellikle burada bulunan büyük çoğunluk gibi inşaatlarda ustalık ve kalfalık yaparak geçimini sağlayan insanlarımız için imarsızlık ve uzun yıllardır Çatalca’ya tek bir çivi çakılmaması inşaat sektöründe karnını doyuran insanlarımızın belini büktü. Ama bir planın yapılması ve çıkarılması uzun bir süreç gerektiriyor.
2004 yılında çıkarılan 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’ndan sonra 100.000, 50.000, 25.000 ve 5.000 ölçekli planlar İBB tarafından yapılıyor.  İlçe belediyesi olarak bizde ise sadece 1.000 ölçekli planı yapma yetkisi var.
5 Mart 2009 tarihinde onaylanan ve 22 Nisan 2009 tarihinde askıya çıkartılan Oklalı Köyü 5.000 ölçekli planlarında ise şu an 1492 olan Oklalı Köyü nüfusu, 1281 kişi olarak ön görülmüştür. Biz göreve gelmeden önce yapılan bu planları değiştirmek için çabalıyoruz. Çünkü yapılan planda nüfus artışı verilmemiş aksine eksilmiş. Arada 211 kişilik bir nüfus eksilmesi var. Peki, Oklalı Köyümüzden 211 kişiyi biz şimdi gönderecek miyiz? Oklalı Köyümüzdeki insanlarımızın çocukları doğup büyüdükleri topraklarda yaşayamayacaklar mı? Biz itirazlarımızda bunlara da dikkat çekiyoruz.Aynı şey Çatalca için de geçerliydi ama uzun uğraşlarımız ve haklı itirazlarımız sonucunda İSKİ Yönetmeliği değiştirilerek 23.738 kişilik Çatalca planı yerine 50.242 kişilik bir Çatalca’nın planı yapıldı. Aynı şey Karacaköy, İhsaniye, Kabakça için de geçerli. Oralarda da plan nüfusu isteğimize yakın ölçüde yükseltildi. Eğer mücadele etmezsek düşük nüfuslu plan ortaya çıkar ve işin adı sadece ‘plan çıktı’ olur. Bir plan için 26 farklı kurumdan görüş alınıyor ve bu da bir süreç. Şu an Oklalı köyümüzün planlarına bu kurumlarımızdan 19 tanesi görüşünü bildirmiş. Jeolojik etütlerimiz de kabul edildi ve geldi. Bundan sonra görüşlerin de tamamlanmasıyla Oklalı’da imarların açılması için engel kalmayacak” dedi. İmar planlarının yanı sıra vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Cem Kara, belediyenin çalışmaları ile ilgili vatandaşlara da çeşitli bilgiler verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.