Hiçbir kampta gülen çocuk görmemiştim

Hiçbir kampta gülen çocuk görmemiştim
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi, Oscarlı aktris Angelina Jolie, önceki gün Hatay’ın Altınözü İlçesi’ndeki çadırkentte Suriyeli sığınmacıları ziyaret etikten sonra “Bu kampa gelene kadar hiçbir kampta gülen çocuk yüzü görmemiştim” dedi.

Dünyada tek kişinin bile mülteci konumuna düşmemesi gerektiğini söyleyen Jolie, şöyle konuştu: “Sizlerin acısına ortak olmak istedim. Dünya duygularınızı daha yakından görsün istedim. Sizin Türkiye gibi sığınacak bir ülkeye komşu olmanız gerçekten büyük bir şans. Sizlere her türlü kolaylık için Türk yetkililer ellerinden geleni yapıyorlar. Ben de sizin adınıza bir kez daha teşekkür ettim. Türk hükümeti ve Türk Kızılayı cömertliğiyle, organize oluşuyla gerçekten harika bir iş çıkartıyor.”

 
Jolie’ye eşlik eden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal da, “Çadırkentte kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı ibadet edebilecekleri bir yerin olduğunu görmesi kendisini çok mutlu etti. ‘Nerede olurlarsa olsunlar insanların ibadetlerini yerine getirmelerini çok önemsiyorum’ diye konuştu. Bir ibadethaneyi ziyaret etmek istedi. Ancak namaz kılındığını görünce, rahatsız etmek istemedi” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.