Hz. Mevlana anıldı

Hz. Mevlana anıldı
Hz. Mevlana’nın dünya gurbetinden ayrılıp, asıl yurduna vasıl oluşunun 739. yıldönümü Başakşehir’de özel programlarla anıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ‘’Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünü günümüze yansıtmalıyız’’ dedi.

Çınar Kongre Merkezinde gerçekleşen Şeb-i Arus özel programına, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ile çok sayıda Başakşehirli katıldı. Doç Dr. Emin Işık sohbeti ile başlayan gece, sanatçı Ahmet Özhan konseri ve Mevlevi gösterisi ile taçlandı.
Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünü ailemize ve topluma yansıtmalıyız
İlki Bahçeşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programlarının sonuncusu olan Şeb-i Arus özel programına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açılış konuşmasında, ‘’Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünü günümüze yansıtmalıyız’’ dedi. Uysal, “Biz altı, yedi yüzyıl Hz. Mevlana’nın adaletini ve hoşgörüsünü dünyaya öğretmişiz. Son dönemde ne zaman ki bu hoşgörüden, adaletten ayrıldık işte o zaman huzursuzluklar, mutsuzluklar başlamış. Bu mutsuzluklar yalnızca toplumda değil, ailemizde de yaşanmaya başladı. Hz. Mevlana’nın anlayışı çerçevesinde bu güzel değerler yeniden topluma yansıtmalıyız” şeklinde konuştu.
Hz. Mevlana gönlü ile bu ülkeyi dirilten insandır
Üstünden yüzyıllar geçse de unutulmayan Hz. Mevlana’nın yaşamının yansıtıldığı program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Doç Dr. Emin Işık ise yaptığı konuşmada Hz. Mevla’nın hayatı paralelinde yaşantımızda uygulamamız gereken değerleri anlattı. Doç. Dr. Işık, “Hz. Mevlana gibi değerler bizim manevi babalarımızdır. Biz bu büyük erenlerin mezarları başında dua ederek kendimizi daha iyi hissederiz. Namaz kılmadan ibadet etmiş olamayız. Bütün kâinat üç boyutludur. En, boy ve yükseklik. Biz namaz kılarak tüm kâinatı tastiklemiş oluyoruz” dedi.
‘’Günümüz toplumu Hz. Mevlana döneminde yaşanan acıların aynısını yaşamaktadır. Şimdi de kendi çocuğumuza dinimizi öğretemiyoruz’’ diye konuşan Doç. Dr. Işık, ‘’Ders kitaplarımızda Hz. Mevlana’nın ismi hala yok. Bu büyük değerleri eğitim sistemimize yerleştirmemiz gerekir. İman aşktır. Bilgi aşk haline geldiği zaman anlamlıdır. Hz. Mevlana bunu başarmış bir yüce değerdir. Hz. Mevlana bu milleti gönlü ile yeniden dirilten insandır. Dün dirilten bugün de diriltir” dedi.
“Nefislerin kefeni”
Doç. Dr. Emin Işık’ın söyleşisinden sonra sahne alan sanatçı Ahmet Özhan, Peygamberimiz ve Hz. Mevlana temalı seçkin ilahileri seslendirdi. Gece, ‘nefislerin kefenleri’ anlamına gelen kıyafetleri ile sahne alan semazenlerin gösterileri ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.