İran ve Rusya desteği ile harekat

İran ve Rusya desteği ile harekat
Rusya’nın hava operasyonları ile toparlanan Suriye Ordusu, İran ve Hizbullah’tan binlerce savaşçı ile birlikte Halep’i geri almak için büyük bir kara harekatına hazırlanıyor.
 Reuters, bölge kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Rusya’nın hava desteği ile Suriye Ordusu’nun Halep’in tamamını kontrol altına almak için geniş çaplı bir kara operasyonuna hazırlandığını iddia etti.

Suriye Ordusu’nda büyük bir hareketlilik olduğunu ifade eden yetkili, “Büyük bir operasyon için hazırlık yapılıyor. Seçkin Hizbullah askerleri ile binlerce İranlı son dönemde Suriye’ye giriş yaptı…” ifadelerini kullandı.

Suriye hükümetine yakın bir kaynak da Halep’e operasyon kararı alındığını ve binlerce İranlı askerin Suriye’de olduğunu ve savaşta önemli rol üstleneceklerini söyledi.

İranlı komutan Hüseyin Hamedani, Cuma günü Halep’te Suriye ordusu ile birlikte IŞİD’e karşı savaşırken öldürülmüştü. 

Rusya’nın 30 Eylül’de başlattığı hava operasyonlarının ardından terör örgütü IŞİD’in darbe aldığı, birçok militanın çatışma bölgelerinden kaçtığı ya da mühimmat sorunu yaşadığı kaydediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov son 24 saat içinde Halep, Rakka, İdlib ve Lazkiye’de terör örgütüne 88 saldırı gerçekleştirildiğini, çok sayıda hedefin imha edildiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.