İŞGÜZARLIĞA BAK!

İŞGÜZARLIĞA BAK!
MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ“HAREM”İN VE"HÜRREM"İN DERDİNE DÜŞTÜ!

Türkiye’deki 233 belediyenin üyesi bulunduğu Marmara Belediyeler Birliği, 3 Ocak’ta yapacağı seminerde “yok artık” dedirtecek konuları konuşacak. Seminere ve belediyeler birliğine tepki büyük…

* HAREME NASIL PERSONEL ALINIR?

* HÜRREM SULTAN ELİNDE ZEHİR ŞİŞESİYLE DOLAŞAN BİRİ MİYDİ?

* KANUNİ, HAREMDEN ÇIKMAYAN BİR PADİŞAH MIYDI?

İŞTE MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ'NİN İŞGÜZARLIĞINI GÖSTEREN BELGE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhteşem Yüzyıl” çıkışı, Marmara Belediye Birliği’ne dert oldu. “Belediyelerde, demokratik anlayışın yaygınlaşması” amacıyla kurulan Birlik, Türkiye’deki 233 belediye başkanına, yardımcılarına ve çok sayıda birim müdürüne ilginç bir konuda seminer vermeye hazırlanıyor. AK Partili Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlığını yaptığı Marmara Belediyeler Birliği'ne büyük tepki var.

BELEDİYELERDEN TOPLANAN AİDATLARLA HAREME GİRİYORLAR

İŞTE MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ'NİN İŞGÜZARLIĞINI GÖSTEREN BELGE

Üye belediyelerden toplanan aidatlarla faaliyet yürüten Marmara Belediyeler Birliği, asıl görevlerini unutup işgüzarlığın dozunu arttırdı. Birlik, 233 belediyeye yazı göndererek 3 Ocak’ta yapılacak panele tüm belediye başkanlarının, yardımcılarının ve çok sayıda birim müdürünün katılmasını istedi. Söz konusu panelde belediye başkanlarına, “Harem ve Hürrem Sultan” eğitimi verecek.

Marmara Belediyeler Birliği’nin, 3 Ocak 2013’te düzenleyeceği “Osmanlı’da Eğitim Sistemi: Enderun ve Harem” konulu seminer pek çok belediyede büyük tepkiye neden oldu. Marmara Bölgesi genelindeki 233 belediyenin üye olduğu Marmara Belediye Birliği’ni üstüne vazife olmayan konularla uğraşmamasına tepki gösteren kimi belediyeciler; “Belediyelerden aldıkları aidatlarla faaliyet yürüten bir kurumun, önce kuruluş amacına uygun konularda çalışması gerekir. Bu bir işgüzarlıktır. İktidara şirin gözükmek ve yalakalık yapmak amacı taşımaktadır. Marmara Belediyeler Birliği’nin imajına zarar verecek bu programı düzenleyen kişilerin mutlaka uyarılması gerekir. Bu kadar sorun varken, bu gibi konularla ilgilenmek akıl alacak şey değil” diye konuştu.

HÜRREM’İ VE HAREMİ DERİNLEMESİNE KONUŞACAKLAR

Birlik üyesi olan tüm belediyelere ulaştırılan ve belediye başkanları, başkan yardımcıları, daire başkanları, insan kaynakları ve eğitim müdürleri, basın yayın ve halkla ilişkiler müdürleri, kültür müdürleri ve tüm personelin katılması istenen seminer “Bu da nereden çıktı?” dedirtti. “Belediyelerde, demokratik, katılımcı, saydam, hesap veren, insan hak ve özgürlüklerini esas alan bir yerel yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması” amacıyla kurulan ve belediyelerden toplanan aidatlarla faaliyet yürüten Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenleyeceği seminerde Gazeteci Yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşma yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili “Kanuni'nin 30 yılı at üstünde geçmiştir. Ben o dizinin yönetmenlerini de televizyon sahiplerini de kınıyorum” sözlerinden sonra düzenlenecek seminerde “Osmanlı’da Eğitim Sistemi: Enderun ve Harem” konusu ele alınacak. Seminerde, Padişahlar günlük hayatlarında ne yaparlardı? Kanuni Sultan Süleyman, haremden çıkmayan bir padişah mıydı? Osmanlı’da şehzade eğitimleri nasıldı? Harem’e personel nasıl alınırdı, eğitimleri nasıl verilirdi? Hürrem Sultan elinde zehir şişesiyle dolaşan biri miydi” konularında konuşmalar yapılacak.

.

ÖZEL HABER/ SARIYERGAZETESİ.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.