KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARIN BİLEKLERİNE DEĞİL BEYİNLERİNE KELEPÇE LAZIM

KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARIN BİLEKLERİNE DEĞİL BEYİNLERİNE KELEPÇE LAZIM
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜN BİLGEHAN’IN AÇIKLAMASI KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARIN BİLEKLERİNE DEĞİL BEYİNLERİNE KELEPÇE LAZIM

İbretle izlediğimiz kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. En son Hatay’da ailesi tarafından vahşice öldürülen Ceylan felaketi ile sarsıldık. Bir hukuk devleti olması gereken ülkemizde, devlet kadınların yaşam hakkını koruyamıyor. Bu son olay ve diğerleri, yasaların ve uygulamanın yetersiz kaldığını ve siyasetçisi, basını, yargısı, kolluk güçleri, sivil toplumu ile hep beraber kadınlara yönelik şiddete karşı bir seferberliğe girişmemiz gerektiğini gösteriyor.

Kadının adının kaldırıldığı bir bakanlığın üstlenemeyeceği kadar önemli olan bu mücadelede hedef öncelikle yeni kuşaklara kadın-erkek eşitliği ve evrensel insan hakları konularında aydınlatıcı eğitim vermektir. Çağlar öncesinden kalan insanlık dışı adetleri uygulamayı sürdüremeyiz. Ne kadar zor gibi görünse de, başka ülkelerin başardığını ülkemizde de gerçekleştirmeliyiz ve insan ilişkilerinde saygıya dayalı bir zihniyet devrimi yapmalıyız.

Daha geçen yüzyılın başında Türkiye’deki kadınlara eşit vatandaş hakkını kazandıran Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadın cinayetleri ile ilgili davaları uzman arkadaşlarımızla yakından izlemeye devam edeceğiz. Bu davalarda azmettirici aile bireyleri dâhil olmak üzere bütün suçluların en ağır cezaları almasını bekliyoruz. TBMM’nin tatilde bulunduğu sürede İnsan Haklarını İzleme ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonlarının çalışmaya devam etmeleri kararını doğru buluyoruz çünkü ne yazık ki kadın katilleri yaz tatili yapmıyorlar!

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.