Kahramanmaraş'ta göçük!

Kahramanmaraş'ta göçük!
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, göçük altında kalan 5 işçiden haber alınamadığını mahsur kalan 5 işçiyle irtibat sağlandığını güvenli bölgede olduklarını, kurtarılan 8 işçininde hastaneye kaldırıldığını söyledi Vali Kocatepe, Jandarma Genel Komutanlı
KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde kurulu Afşin- Elbistan Linyitleri (AEL) B Termik Santrali'ne linyit kömürü sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda 4 gün ara ile 2'nci kez göçük meydana geldi. Geçen pazar günkü göçükte toprak altında kalan iş makinelerini kurtarmak için bölgede çalışma yaparken meydana gelen göçükte kalanlardan 43 yaşındaki Mesut Gövcecik kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Göçük altında kaç kişinin bulunduğu henüz bilinmezken kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çöllolar Açık İşletme Kömür Sahası'nda 6 Şubat'ta 1 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı göçük ardından üretimin durdu. Göçük altında kalan iş makinelerini çıkarmak için çalışma yapılan bölgede bugün saat 10.45 sıralarında yeniden göçük meydana geldi. Göçükte 10- 15 işçinin kaldığını ileri sürülürken, hemen kurtarma çalışması başlatıldı, bölgeye sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Jandarma göçük meydana gelen bölgeye kimseyi yaklaştırmazken ilk olarak 43 yaşındaki Mesut Gövcecik yaralı çıkarıldı. İlk müdahalesi burada yapılan Gövcecik, hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaç işçinin göçük altında olduğu henüz bilinmezken, burada kepçe operatörü olarak çalışan Durmuş Ali Tunç, "Çöllolar kömür sahasında daha önce göçüğün meydana geldiği bölgede, iş makineleri kurtarmak, yol yapımı için çalışma yapıyorduk. Bu sırada göçük meydana geldi. Göçük altında kalan arkadaşlarımız var" dedi. Diğer kepçe operatörü Hikmet Çiçek de, 10-15 işçinin göçük altında olduğunu öne sürdü.

GENEL MÜDÜR "ALLAH'IN LÜTFU" DEMİŞTİ

İlk göçüğün ardından bölgeye gelip inceleme yapan Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Halil Alış, 1 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı göçüğün nedenlerinin araştırıldığını söylemişti. 20-30 milyon metreküplük alanın çöktüğünü, olayın ihmal olup olmadığının araştırıldığını belirten Alış, "Bu olayı 1 ölü, birkaç yaralı ile atlatmak Allah'ın bir lütfu diyorum" demişti.

Sahada incelemelerde bulunan Maden-İş Sendikası Genel Başkanı İsmail Aslan ise, mühendislik hatası ve ihmalin de araştırıldığını belirterek, "Benim duyduğuma göre çatlamalar olduğunda, kamyonlarla taşları getirip, o çatlakları doldurup üzerinden öyle geçmeye çalışmışlar. Bu mühendislik hatası değil mi? Tabii ki hata var bunda" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum