Kar kapıya dayandı!

Kar kapıya dayandı!
Meteoroloji'den art arda gelen uyarılara göre, yurdun büyük bölümü Pazar günü soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında girecek.
 Şiddetli kar yağışı 4-5 gün sürecek. İstanbul'da kar yağışının pazartesiden itibaren etkili olması bekleniyor. Öte yandan Marmara Denizi için şiddetli fırtına uyarısı verildi


Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, Türkiye'nin büyük bölümü Pazar günü Balkanlar üzerinden gelmekte olan soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek ve sıcaklıklar 10 ila 12 derece birden düşcek.

Pazar öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağmur etkili olacak.
Aynı gün akşam saatlerinde Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ile sıcaklıkların hızla düşmesi ve yağışın Trakya’dan başlayarak sulu kar ve kara dönüşmesi  bekleniyor.
Kar yağışının 4-5 gün süreyle bir önceki kar yağışından bir miktar daha fazla yağış bırakacağı (tahmini kar kalınlığı 10 ila 50 cm) tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağmur, kış koşulları, soğuk hava, fırtına, tipi, don, buzlanma ve kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI 

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan uyarıda yarın sabahtan itibaren Marmara Denizi'nde şiddetli fırtına beklendiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.