Kazlar lezzet düşkünleri için besiye alındı

Kazlar lezzet düşkünleri için besiye alındı
Kars'ın lezzetiyle bilinen kazları, kesim dönemi olan kış mevsimi öncesi özel besiye alındı.
 
Kars'ın lezzetiyle bilinen kazları, kesim dönemi olan kış mevsimi öncesi özel besiye alındı.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin merkezi konumundaki Kars'ta, çiftlikler yeni sezona hazırlanıyor. Bahardan bu yana meralarda beslenen kaz sürüleri, ekim ayının gelmesiyle besiye çekildi.

Sarıkamış ilçesindeki kaz besicilerinden Mücahit Reçber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kaz yetiştiriciliği bakımından verimli bir dönem yaşadıklarını belirtti. 

En ucuzu 100 lira 

Kars'ta kış turizminin gelişmeye başlamasıyla özellikle otellerden yoğun talep aldıklarını belirten Reçber, "Kış mevsiminde otelleri dolduran yerli ve yabancı turistlerin sofralarını kaz eti süslüyor. Biz de beslediğimiz kazları, otel işletmecilerine satarak gelir elde ediyoruz. Yetiştirdiğimiz kazlar, büyüklüğüne göre 100 ile 140 lira arasında alıcı buluyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.