Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkındaki kaset soruşturması kapsamında savcı tanık olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağırdı. Ancak Kılıçdaroğlu ifade vermeye gitmeyecek.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset komplosu soruşturmasıyla ilgili kritik bir adım attı. Başsavcılık, Fetullahçı Terör Örgütü'nü işaret eden kaset komplosunun ardından CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu'nu "tanık" sıfatıyla ifadeye çağırdı.

Kılıçdaroğlu, 28 Nisan 2016'da katıldığı bir TV programında, "Erdoğan'ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan'a gönderenlerin Paralel Yapı olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakan'dı. Bir Başbakan'a o görüntüleri izlemek yakışır mı?" şeklinde ifadeler kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'na, iddia ettiği görüntülerin "kim tarafından, ne zaman ve niye getirildiği, bu görüntülerin elinde bulunup bulunmadığının" sorulacağı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU İFADEYE GİTMİYOR
Öte yandan savcının tanık olarak ifadeye çağırdığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye gitmeyeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.