Kendi çapında olağanüstü bir durumdur

Kendi çapında olağanüstü bir durumdur
Cumhurbaşkanı Gül, gelişmeleri “Kendi çapında bir olağanüstü durum” diye yorumlayarak, “Her şey mecrasına girmiştir, boşluk söz konusu değil” dedi.

Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner’den devam etmesini istediklerini ancak kendisinin kararını saygıyla karşıladıklarını, diğer komutanların ise zaten emekliliklerinin geldiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesiyle ilgili, “Her şey kendi mecrasında devam ediyor gördüğünüz gibi, herhangi bir boşluk söz konusu değil” dedi. Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Kuvvet Komutanları’nın emekli olmasını birbirinden ayırarak değerlendirdi.

Devam etsin istedik kendisi bu kararı verdi

Gül, İstanbul’a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, Koşaner’in emekliliğini istemesiyle ilgili olarak, “Biz kendisinin devam etmesini istememize rağmen, kendisi bu kararı verince saygıyla karşıladık. Diğer komutanların zaten emeklilik süreleri gelmişti” yorumunu yaptı. Gül, önceki gün yaşanan krizle ilgili olarak şunları söyledi:

Her şey mecrasına girmiştir, kriz yok

Yeni komuta heyetinde olacak kişiler, bu Askeri Şûra’yı zaten yönetecekler. Sayın Başbakan, Askeri Şûra’nın başkanı olarak, onlar kendi istişarelerini kendi kararlarına bağlayacaklardır. O bakımdan herkes Türkiye’de herhangi bir kriz, herhangi bir problem devam ediyor gibi görmesin. Şüphesiz ki dünkü (önceki gün) yaşananlar kendi çapında bir olağanüstü durumdur. Ama her şey mecrasına girmiştir, yörüngesine girmiştir ve normal prosedürler işleyecektir.

Diğer komutanların emekliliği gelmişti

Tabii ki Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, askeri yönünden saygı duyduğumuz ve değerli bir komutandır. Bir süredir kendisi ayrılmayı düşünmüş. Biz kendisinin devam etmesini arzu etmemize rağmen kendisi bu kararı verince onu da saygıyla karşıladık. Diğer komutanların zaten bildiğiniz gibi emeklilik süreleri gelmişti, emekli olacaklardı. Dolayısıyla yeni komuta heyetinin sorumlulukları alacakları için Askeri Şûra’daki bütün çalışmaları onların götürmeleri anormal karşılandı. Dolayısıyla bunu normal görmeniz gerekir bu açıdan.
Kuralları içinde

her şey devam edecek

Türkiye bir hukuk ülkesi, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı var. Mahkemelerin kararı ayrıdır, hükümetlerin, Cumhurbaşkanını veya devletin diğer organlarının ülkemizin kuvvetler ayrılığı prensibi olduğunu hepimiz biliyoruz. O açıdan yapılabilecek şu anda tabii bir şey yok. Ama şunu herkesin bilmesi isterim ki, her şey kendi mecrasında devam ediyor. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada gördüğünüz gibi Askeri Şûra normal toplantılarını yapacak ve normal terfiler ve normal görüşmeler kendi kuralları çerçevesi içerisinde her şey devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.