Kermese izin var, şehitlere yok

Kermese izin var, şehitlere yok
Gaziantep'in Kurtuluş Günü nedeniyle "Şehitlere Saygı ve Bağımsızlık Yürüyüşü" düzenleyen tertip komitesinin Gaziantep Üniversitesi önünde stant açma isteğine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin izin vermediği belirtildi.
Şehitlere Saygı ve Bağımsızlık Yürüyüşü Tertip Komitesi üyesi Gürsel Güzel, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şubesi binasında düzenlenen toplantıda konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Güzel, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş günü kutlamaları çerçevesinde “Şehitlere Saygı ve Bağımsızlık Yürüyüşü”ne davet ve etkinliğin tanıtımı için Gaziantep Üniversitesi önünde stant kurmak istediklerini, bunun içinde büyükşehir belediyesine yazılı olarak başvurduklarını belirtti. Daha sonra belediyeye gittiklerinde Zabıta Müdürü Ömer Yalın'ın “Bu durumu Büyükşehir belediyesi uygun görmedi” dediğini ve hiçbir gerekçe göstermeden sözlü yanıt ile taleplerinin reddedildiğini söyleyen Güzel cevabı yazılı olarak istediklerini, bunada hayır yanıtı aldıklarını ve stant açamadıklarını söyledi.

Güzel “Bizim yapmış olduğunuzda kötü bir şey yok ki. Gaziantep’in kurtuluşu için savaşmış, can vermiş şehitlerimizi anmak için yürüyüş yapacağız. Çoğu gencimizin bu konuda bilgilenmesi gerekiyor. Yaşadıkları şehrin kurtuluşunun kaçıncı yılı olduklarını bile bilmeyen gençlerimiz var. Şehitlerimizin anısına yapmış olduğumuz organizasyonu tanıtamıyoruz bile. Oysa belediyemiz her türlü etkinlik için stant açılmasına izin veriyor. Biz yürüyüşümüzde de standımızda da Atatürk resmi ve Türk bayrağımız haricinde hiçbir afişe, broşüre, slogana izin vermeyeceğiz. Programımızın tanıtım metnini onlara da gösterdik. Tanıtım standında bundan başka hiç bir şey olmayacağını da bildirdik. Ama bu konuda hiçbir açıklama yapılmadan gerekçe bildirilmeden hayır cevabı almamız bizleri üzdü” dedi.


Güzel, parklar ile okul önlerinin bazı cemaatlere yakın dernek ve vakıfların kermes türü etkinlikleri için açık olurken “Şehitlere Saygı ve Bağımsızlık Yürüyüşü” etkinliğini duyurmaya ise kapalı olduğunu Güzel, bunun takdirini de halka bıraktıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.