Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İstanbul Sözleşmesi tepkisi
CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ni kararname ile feshetmesini değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayanları her türlü şiddete karşı korumak, bayana karşı şiddeti ve aile içi şiddeti kaldırmak." Bütün bayanların huzurunda Erdoğan'a soruyorum.

Sen bunun neresine karşısın? Bayana karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak." Bunun neresine karşısın. Hangi gerekçeyle sen bunu feshettin. Bir hakkı bayanların elinden almak zorbalıktır. Bu devlette zorbalığa asla izin vermeyeceğiz."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ise şöyle:

İstanbul Sözleşmesini ben feshediyorum dedi. Kimsin sen? Kinle, öfkeyle devleti yönetiyorsun onu biliyoruz. Siyaseti cep doldurma aracı olarak gördüğünü de biliyoruz.

Yandaşlarına milyar dolarları kazandırdığını da biliyoruz. İşi olanı işinden ettiğini de biliyoruz. Ama 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz.

Devlet, bu koltukta kalayım ne olursa olsun anlayışıyla yönetilmez. Koltuk için toplumun feda edildiği bir ülkede ne gelişmeyi, ne demokrasiyi ne bayan erkek eşitliğini asla bulamazsınız.

İstanbul Sözleşmesi. Bir sabah kalktık. Bu parlamentodan oy birliğiyle çıkan, kendisinin de imzaladığı yürürlüğe koyduğu bir sözleşmeyi ben feshettim diyor. Kime danıştın, kime sordun? Hangi bayanlara sordun sen.

Bu bayanlara ne düşünüyor diye sordun mu? Bu bayanların nasıl şiddete uğradığını sen biliyor musun? Ben feshettim diyor. Çoğu vatandaşımız bu sözleşmenin içeriğini tam bilmiyor.

Ben özellikle AK Parti'ye ve MHP'ye oy veren bayanlara seslenmek isterim. Diyorlar ki Cumhur ittifakı. Aslında koltuk ittifakı var orada. Bütün mücadele "koltuğumu nasıl korurum."

"Bayanları her türlü şiddete karşı korumak, bayana karşı şiddeti ve aile içi şiddeti kaldırmak." Bütün bayanların huzurunda Erdoğan'a soruyorum. Sen bunun neresine karşısın?

Bayana karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak." Bunun neresine karşısın.

Hangi gerekçeyle sen bunu feshettin. Bir hakkı bayanların elinden almak zorbalıktır. Bu devlette zorbalığa asla izin vermeyeceğiz.

Bütün bayan kardeşlerime sesleniyorum. Mağdur olan sizsiniz. Sizin haklarınız sizin elinizden alınmak isteniyor. Bayan mı, şiddete uğrayabilir. Bayan mı, öldürülebilir. Bayan mı, çocuk mu tecavüz edilebilir. Ya böyle bir anlayış olabilir mi? Böyle bir anlayışın ahlaklı yönü var mıdır?

Adım gibi biliyorum, o zorbayı oradan indireceksiniz. Kimse bayanların önünde takoz olmayacak.

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.