Kılıçdaroğlu'ndan Şentop'a Montrö yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Şentop'a Montrö yanıtı
Kemal Kılıçdaroğlu, "Mustafa Şentop'un Meclis'i yönetme yeteneği kabiliyeti yoktur yukardan gelen talimatları ileten kişidir. Kendisi vesayet altındadır."

İstanbul Sözleşmesi’nin, Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedilmesine yönelik tartışmalar sürerken Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un hukuksuz kararı Montrö örneği ile savunmasına bir tepki de CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Cumhurbaşkanının, anlaşmadan, onaylandıktan sonra vazgeçebileceğini söyleyen Mustafa Şentop, “Cumhurbaşkanı ‘Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekildim, Montrö’yü tanımıyorum, feshettim’ diyebilir mi” sorusuna ise “Yapabilir.

Mümkün-muhtemel arasında fark var. Yeterli miktar yoğurt bulursanız, Marmara Denizi’ni de karıştırırsanız ayran yapmak mümkündür” yanıtını vermişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ise şöyle:

Çıkabilir doğru, yetkisi var yok, yanlış. Çıkabilir çünkü nolcak. Devlet yönetimi yok o bitmiş. Erdoğan tek bir şeye kitlenmiş şu anda 'ben koltuğumu nasıl korurum'. Bir gece yarısı kararıyla biz Montrö'den çıktık diyebilir.

Buna yetkisi yok, o yetki Türkiye Büyük Millet Meclisin'dir.

Kalkıyorsunuz istediğiniz kişinin talimat geliyor yukardan dokunulmazlığını kaldırıyorsunuz.

Neye göre, hangi demokratik karara göre. Ya sen Montrö Anlaşması'nın ne olduğunu biliyor musun, Lozan'ın ne olduğunu biliyor musun? İşte bunlar devleti yönetiyor.

Kaynak: Geçrek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.